Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 24

Prieš uosto plėtrą protestuojančių melnragiškių premjeras Saulius Skvernelis nepaguodė

Į Klaipėdą atvykusį premjerą Saulių Skvernelį Melnragės gyventojai pasitiko plakatais. Su ketinimais Melnragėje statyti giliavandenį išorinį uostą nesutinkantys vietos gyventojai ir iš Vyriausybės vadovo neišgirdo paguodos žodžių.
Melnragiškiai sunerimę dėl savo ateities.
Melnragiškiai sunerimę dėl savo ateities. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovų pozicija, jog uostą būtina plėsti maksimaliai – tiek pietinėje, tiek šiaurinėje jo dalyje, taip pat ir statyti išorinį uostą Melnragėje, nesutinkantys gyventojai ryžosi piketui. Plakatus su užrašais „SOS Melnragė“, „Išsaugokime žvejų gyvenvietę Melnragę“ išskleidę melnragiškiai įsitikinę, jog jų pozicijos niekas nenori išgirsti.

Išklauso, bet negirdi

„Į susitikimus kviečia, mandagiai klauso, tačiau – negirdi“, – teigė Melnragės bendruomenės pirmininko pavaduotoja Marija Kalendė.

Bendruomenės pirmininkas Ramūnas Kabušinskas įsitikinęs, jog išorinio uosto statyba ties Melnrage būtų pragaištis pajūrio krantų linijai.

„Matome, jog dėl prieš dešimtmetį netinkamai atliktos molų rekonstrukcijos prarasta beveik 35 metrai kranto. Vystant tokį projektą iš karto turi būti atsižvelgta į gyventojų poreikius, jų gyvenimo kokybė neturi suprastėti“, – teigė R.Kabušinskas.

Melnragiškiai piktinasi, jog dabartinis strateginis bendrojo uosto plano pasekmių aplinkai vertinimas neparodo, kaip bus atsiskaitoma su žmonėmis, kokie kompensaciniai mechanizmai vietiniams už patiriamus nepatogumus bus taikomi. Akcentuojama, kad uosto bendrasis planas prieštarauja ir miesto bendrajam planui.

Piketuotojai garsiai klausė, kodėl nebesvarstoma galimybė Būtingėje statyti išorinį uostą. „Ten greičiausiai būtų ir ekonomiškai naudingiau“, – svarstė M.Kalendė.

Premjeras piketuotojų nepaguodė

Uostamiestyje penktadienį viešėjęs premjeras S.Skvernelis stabtelėjo ir prie melnragiškių.

A.Jašinskienės/15min.lt  nuotr./Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį lankėsi Klaipėdos uoste
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį lankėsi Klaipėdos uoste

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje su plėtros užmojais supažindintas ministras pirmininkas akcentavo, jog uostas sukuria apie 6 proc. šalies BVP, nesiplėsti reikštų pralaimėjimą konkurencinėje kovoje.

„Negalime neplėsti uosto, tai reikštų tiek pajamų, tiek darbo vietų praradimą. Manau, kad mes galime turėti ir uostą, ir pajūrį“, – sakė jis gyventojams.

„Faktas tas, jog turime rasti sprendimą, tinkantį tiek uostui, tiek miestui. Išgirdome ir uosto nuogąstavimus. Vyriausybė prisiims moderatoriaus ar sprendimo priėmėjo funkcijas“, – aiškino S.Skvernelis.

Tačiau piketuotojai liko nusivylę – į jų klausimus nebuvo atsakyta.

„Turime suprasti – gyvenvietė jau įsikūrusi pramoninėje zonoje. Ta infrastruktūra, kuri jau yra, neleidžia tikėtis to komforto, lyg būtų gyvenama prie jūros. Balansą turėsime surasti. Nebus galima leisti, kad būtų siekiama užsidirbti papildomai. Reikės ieškoti sprendimų“, – teigė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius