-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 11

Prokurorų ir Valstybės kontrolės akiratyje atsidūręs Operos ir baleto teatras užsisakė savo auditą

Prokurorų ir Valstybės kontrolės akiratyje atsidūręs Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) trečiadienį pasirašė sutartį su bendrove, kuri scenos įrangos rekonstravimo investicijų projekto skaidrumą žada išnagrinėti per 10 dienų.
Operos ir baleto teatras
Operos ir baleto teatras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Savo auditui teatras pasirinko bendrovę „Ernst & Young Baltic“, kuri skelbtame konkurse esą pasiūlė mažiausią kainą. Auditą finansuos teatro rėmėjas „Siemens“.

Teatro pranešime teigiama, kad minėta bendrovė audito paslaugas žada suteikti per 10 darbo dienų. Audito metu siekiama išsiaiškinti teatre vykdomo scenos įrangos rekonstravimo investicijų projekto skaidrumą ir atitikimą teisės aktams.

Sausį Valstybės kontrolė pranešė, kad Kultūros ministerijos prašymu liepą ketina atlikti LNOBT auditą.

Teatro vadovo Gintauto Kėvišo veikla domisi ir prokurorai, atliekantys ikiteisminį tyrimą dėl stambaus masto turto švaistymo. Vilniaus apygardos prokuratūra sausį susidomėjo teatro scenos renovacija, kuriai pagal sutartis numatyta beveik 80 mln. litų. Šiuo metu tyrimą perėmė Generalinė prokuratūra.

Kaip jau skelbta, dėl šios G.Kėvišo vadovaujamo teatro scenos renovacijos prokurorai tyrimą pradėjo gavę skundą, kad darbai finansuojami neskaidriai. Esą žiūrovo akiai pasikeitimai beveik nematomi, nes atnaujinti tik viršutiniai ir apatiniai scenos mechanizmai. Tam jau skirta beveik 36 mln. litų.

G.Kėvišas žiniasklaidai yra sakęs, kad nė vienas milijonas „į šalį nenuėjo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius