-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 04

Propagandinį Druskininkų leidinį perėmęs Darius Gudelis: turbūt padariau klaidą

Aiškėja naujos detalės Druskininkus purtančiame vandens parko skandale. Pasirodo, „Aqua“ parko finansuojamas leidinys „Mano Druskininkai“ buvo ne parduotas, o uždarytas. O vandens parko pinigai plaukia toliau. Leidinį perėmęs verslininkas, buvęs socialdemokratų konsultantas Darius Gudelis pripažįsta ne iki galo įvertinęs, kiek rizikinga ši jo investicija.
Viešųjų ryšių specialistas Darius Gudelis
Viešųjų ryšių specialistas Darius Gudelis

Praėjusią savaitę 15min.lt paskelbė, jog mero Ričardo Malinausko ruporu pramintas leidinys valdomas jau nebe Druskininkų švietimo centro, o privataus subjekto – VšĮ „Kantri Medija“. Šios įstaigos steigėjas – D.Gudelis, viešųjų ryšių kompanijos „VIP viešosios informacijos partneriai“ savininkas ir buvęs socialdemokratų konsultantas 2014 m. prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose.

Jis pareiškė, jog „Mano Druskininkai“ buvo palyginti pigus pirkinys. Tačiau iš ko D.Gudelis įsigijo legendomis apaugusį leidinį – visiškai atskira istorija. Mat „Mano Druskininkai“ nebuvo parduoti  – ar bent jau to nepadarė leidinį valdęs Druskininkų švietimo centras.

D.Gudelis tikina „Mano Druskininkų“ leidybą perėmęs iš darbuotojų ir turėdamas aiškų verslo planą. Tiesa, dabar jis pats neslepia pastebintis šio plano spragas.

Laikšraštis mirė. Tegyvuoja laikraštis

Druskininkų žurnalistas Romas Sadauskas savaitgalį paskelbė raštą, kuriuo Druskininkų švietimo centro vadovas Vytautas Gintutis atsakė į opozicinių kurorto tarybos narių Juozo Šarkaus ir Viliaus Semeškos paklausimą dėl „Mano Druskininkų“ pardavimo. Pasirodo, jokio pardavimo nebuvo.

„Leidinio „Mano Druskininkai“ veikla Druskininkų švietimo centre buvo nutraukta 2015 m. gegužės 6 d. direktoriaus įsakymu; sutartys su leidinio spausdintojais ir platintojais buvo nutrauktos vadovaujantis sutartyse numatytomis sąlygomis. Darbo sutartys su leidinio darbuotojais nutrauktos vadovaujantis LR Darbo kodekso nuostatomis. Leidinys „Mano Druskininkai“ VšĮ „Kantri Medija“ nebuvo perduotas jokiomis sąlygomis“, – rašoma dokumente.

Švietimo centro direktorius taip pat patvirtina, kad nutraukus „Mano Druskininkų“ leidybą, nutrūko ir paramos gavimas. Pavyzdžiui, iš vandens parko.

V.Gintutis 15min.lt patikino, jog jokio susitarimo dėl tolesnio „Mano Druskininkų“ leidimo Švietimo centras nesudarė.

„Niekam mes jo neperdavėme“, – konstatavo Švietimo centro vadovas.

Mes tiesiog leidome savo leidinį tokiu pavadinimu ir nustojome jį leisti. Jeigu kažkas kitas pasiėmė leidinį tokį leisti – tai aš neturiu pretenzijų, – teigia Druskininkų švietimo centro vadovas.

Pasak jo, Švietimo centras po oficialaus „Mano Druskininkų“ uždarymo neišsaugojo teisių nei į patį leidinį, nei į jo pavadinimą ar interneto svetainę. „Aš neregistravau. (...) Mes tiesiog leidome savo leidinį tokiu pavadinimu ir nustojome jį leisti. Jeigu kažkas kitas pasiėmė leidinį tokį leisti – tai aš neturiu pretenzijų“, – tęsė V.Gintutis.

Švietimo centro vadovas patvirtino, jog šių metų gegužę, kai oficialiai nutraukta „Mano Druskininkų“ leidyba, laikraštis buvo toliau spausdinamas, tik jau valdomas kito savininko.

„Tikrai nepažįstu tų žmonių, kurie ėmė leisti tą leidinį. Nebuvau susitikęs, nemačiau“, – pečiais traukė pašnekovas.

Centrinio viešųjų pirkimų portalo (CVPP) duomenimis, Druskininkų savivaldybės lėšomis „Mano Druskininkai“ galėjo būti spausdinami net iki 2017 metų rugsėjo. Toks terminas numatytas leidinio spausdinimo paslaugų pirkimo konkurse, kurį su 476 tūkst. Lt vertės pasiūlymu pernai laimėjo „Lietuvos ryto“ spaustuvė. Tiesa, ši sutartis nutraukta gerokai anksčiau.

CVPP duomenimis, sutartis nustojo galiojusi šių metų gegužės 11 d., spaustuvei sumokėjus 38,2 tūkst. eurų. Tiesa, privačiose rankose atsidūrę „Mano Druskininkai“ toliau spausdinami „Lietuvos ryto“ spaustuvėje.

Perėmė ne iš savivaldybės, o iš redaktorės

D.Gudelis 15min.lt paaiškino, kaip vyko „Mano Druskininkų“ perėjimas iš savivaldybės į privačias rankas. Esą Druskininkų švietimo centras teisių į šį prekės ženklą neturėjo, o jį įsigyti pasiūlė laikraščio redaktorė.

„Modelis yra prekės ženklo perėmimas. Į mane kreipėsi to laikraščio redaktorė Laima Rekevičienė. Siūlė investuoti ir leisti kartu tą leidinį. Kai Švietimo centras nutraukė leidimą, ji perėmė tas teises, kaip suprantu. Ji pas mane atėjo kaip teisių savininkė“, – kalbėjo naujasis „Mano Druskininkų“ leidėjas.

Pasak jo, L.Rekevičienė dėl leidinio perėmimo kreipėsi šių metų pavasarį, prieš Druskininkų švietimo centrui nutraukiant „Mano Druskininkų“ leidybą.

Pašnekovas teigė sukurpęs ir perspektyvų „Mano Druskininkų“ reanimacijos planą – platinti laikraštį nemokamai, turistų pamėgtose vietose.

„Nemokamas savaitraštis, skirtas vidurinei klasei, kuri Europoje važinėja viešuoju transportu, o čia, Lietuvoje, maudosi sanatorijose. Ir per pusryčius, tarp procedūrų ar kažkur gauna reklamą, gauna turinį vietinį. Ir reklamdaviams tai yra patrauklu. Toks yra verslo modelis“, – aiškino D.Gudelis.

Neįvertino politinės situacijos

Tiesa, vieno aspekto naujasis „Mano Druskininkų“ savininkas pripažino neįvertinęs. Tai politinė padėtis Druskininkuose ir dviprasmiška paties leidinio reputacija.

„Matyt, neįvertinau iki galo tos politinės konkurencijos. Yra trys laikraščiai Druskininkuose ir radijo stotis. Ir jie ne tik tarpusavyje konkuruoja dėl reklamos davėjų pinigų, bet konkuruoja ir politiškai. Čia gal ir neįvertinau iki galo. Ekonominė logika man susidėliojo, kad nemokamas savaitraštis sanatorijų klientams yra geras kanalas reklamdaviams. Bet ta politinė ir vietinė specifika... šiek tiek neįvertinau“, – atsiduso D.Gudelis.

Kiek paramos privačiose rankose atsidūrusiems „Mano Druskininkams“ skiria skandalų įsuktas Druskininkų vandens parkas, jis teigė negalįs įvardinti.

15min.lt nuotr./„Mano Druskininkų“ interneto svetainėje puikuojasi vandens parko reklama – tiesa, reklamos skydelis neveda į jokį internetinį puslapį
15min.lt nuotr./„Mano Druskininkų“ interneto svetainėje puikuojasi vandens parko reklama – tiesa, reklamos skydelis neveda į jokį internetinį puslapį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius