Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2016 06 23

Protestuotojus prie Vyriausybės papiktino politikų reakcija į jų akciją

Šalia Vyriausybės prieš naują Darbo kodeksą protestuojantis jaunimas piktinasi politikų reakcija jų atžvilgiu.
Iš Kauno protestuotojai atsikraustė į V.Kudirkos aikštę ir apsigyveno prie Vyriausybės rūmų
Iš Kauno protestuotojai atsikraustė į V.Kudirkos aikštę ir apsigyveno prie Vyriausybės rūmų / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Protestuotojas Jurgis, kuris atsisakė atskleisti savo pavardę, sakė, kad premjero Algirdo Butkevičiaus ir Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės pasisakymai parodo, jog „jų taktika yra tiesiog mus ignoruoti ir nekreipti dėmesio“.

„Jie ignoruos mus tol, kol galės, – BNS ketvirtadienį sakė Jurgis. – Kai nebegalės, prasidės tikra diskusija, kuri niekada neįvyko.“

„Aš džiaugiuosi, nes jie tiesiog neišmano viešųjų ryšių ir nemato, kokį mes visuomenėje turime palaikymą, ir tiesiog kasasi sau duobę“, – pridūrė jis.

Šalia Vyriausybės protestuojanti Aistė pareiškė, kad politikai neturėtų kalbėti apie naują Darbo kodeksą, nes patys jo neskaitė.

„Jie patys tiesiog kaip papūgos kartoja tas pačias frazes. Apgailėtina stebėti, kad tokias aukštas pareigas eina tokie žmonės“, – sakė Aistė,ji taip pat neatskleidė savo pavardės.

Ketvirtadienio naktį šalia Vyriausybės praleidę apie 20 protestuotojų ketvirtadienį išsiskirstė, tačiau žada grįžti pirmadienį, jau palaikomi profesinių sąjungų.

Bendrame pareiškime paskelbę, kad Darbo kodeksas kenkia Lietuvos žmonėms, jie pakvietė žmones pirmadienio vidudienį „taikiai užimti Kudirkos aikštę“.

Jaunimas protestuoja prieš antradienį Seimo priimtą naująjį Darbo kodeksą. Jei pokyčiams reguliuojant darbo santykius pritars prezidentė, jis įsigalios nuo 2017 metų pradžios.

Darbo kodekse supaprastintas darbuotojų atleidimas, sumažintos išeitinės išmokos, padidintas leistinų viršvalandžių skaičius, sutrumpintos atostogos, numatyta platesnė darbo sutarčių tipų įvairovė.

„Protestuojame bendrai prieš socialinių garantijų mažinimą. Konkrečiai mes esame prieš nulio darbo valandų kontraktą, nes tai žmogų įstumią į visišką priklausomybę nuo darbdavio, taip pat – prieš profsąjungų teisių suvaržymą, prieš atleidimą įspėjant prieš tris darbo dienas“, – sakė Jurgis.

Aistė teigė, kad protestuoja prieš „visą“ Darbo kodeksą.

„Visi punktai yra naudingi darbdaviams ir nenaudingi darbuotojams“, – kalbėjo ji.

Ministras pirmininkas reaguodamas į šią akciją sakė, kad jaunuoliai net nežino, apie ką Darbo kodeksas yra. Seimo pirmininkė pareiškė jog, protestuotojai net nesugebėtų atsakyti, ką priėmė Seimas.

Tuo metu prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė kodekse matanti taisytinų nuostatų ir kad jame reikės rasti balansą tarp darbdavių ir darbuotojų interesų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius