Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 08 31

Psichologai: nepamirškime bendrauti su savo vaikais

Kartu derinamas vaikų užimtumas ir bendravimas su jais yra pati geriausia žalingų įpročių prevencija, teigia psichologai.
Vaikų žaidimo aikštelė
Vaikų žaidimo aikštelė / Promoservice.lt nuotr.
Temos: 1 Vaikai

Specialistai pabrėžia, kad vietos, kuriose vaikai gali užsiimti įdomia veikla, yra labai svarbu, tačiau reikia nepamiršti, kad ne mažiau svarbu su vaiku bendrauti, skirti jam pakankamai laiko. Tokiu būdu sužinosite, ko vaikas nori, ir galėsite leisti jam pačiam pasirinkti, kuo užsiimti laisvalaikiu, paskatinti jį.

„Užimtumo skatinimas yra sveikintinas dalykas ir labai reikalingas vaikams. Bet reikėtų nepamiršti, kad vaikas turi eiti kažkur ne todėl, kad jūs to norite, bet todėl, kad jis pats to nori“, - teigia psichologė Aistė Liudvinaitytė.

Vietos, kur vaikai noriai leistų savo laisvalaikį, gali būti įvairūs būreliai, specialūs užimtumo centrai, vaikų žaidimo aikštelės.

Neseniai Kaune prie prekybos ir paslaugų centro „Molas“ atidaryta nauja vaikų žaidimo aikštelė. Ateityje planuojama čia organizuoti įvairius žaidimus, įtraukti vaikus į įdomią ir naudingą veiklą. Taip pat prekybos centro patalpose jau veikia speciali mokyklėlė, kur mamos gali išmokti bendravimo subtilybių su savo vaikais iki trejų metų.

Psichologė A.Liudvinaitytė teigia, kad norint sudrausminti ir sulaikyti vaikus nuo netinkamo elgesio jokiu būdu nereikia naudoti fizinės ar psichologinės prievartos, smurto. Reikėtų pasistengti atrasti priežastis ir padėti netinkamai besielgiančiam vaikui atrasti kitokį elgesio būdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius