-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusė pretendentų jau pateikė pareiškinius dokumentus prezidento rinkimams

Pirmadienį prasidėjus pareiškinių dokumentų pateikimui norintiems kandidatuoti į prezidentus, tai padarė jau šeši iš 13 pretendentų, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).
Pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“
Pilietinė akcija „Atmintis gyva, nes liudija“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iki 10 val. VRK informacinėje sistemoje dokumentus patiekė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ keliamas buvęs krašto apsaugos viceministras ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Giedrimas Jeglinskas, Darbo partijos keliamas parlamentaras Andrius Mazuronis, antros kadencijos siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos keliamas buvęs sveikatos apsaugos ministras parlamentaras Aurelijus Veryga, parlamentaras Remigijus Žemaitaitis ir savarankiškai išsikelti siekiantis medikas Eduardas Vaitkus.

Pateikdami pareiškinius dokumentus pretendentai turi pateikti ir pažymą apie sumokėtą 8995 eurų dydžio prezidento rinkimų užstatą. Užstatus būsimieji kandidatai turi sumokėti iš savo asmeninės sąskaitos, jie bus grąžinti, jei kandidatai surinks ne mažiau kaip 7 proc. balsų, patieks finansines ataskaitas ir nepadarys šiurkščių pažeidimų.

Pareiškinius dokumentus būsimieji kandidatai gali teikti iki kovo 8 dienos.

Pateikę pareiškinius dokumentus pretendentai gaus parašų rinkėjų lapus. Kandidatais jie bus registruojami, jei surinks ne mažiau kaip 20 tūkst. rinkėjų parašų. Parašus galima rinkti iki kovo 28 dienos.

Pareiškinius dokumentus gali teikti tik užsiregistravę politinės kampanijos dalyviai, šiuo metu jų yra 13.

Be jau minėtų pateikusių pareiškinius dokumentus pretendentų, kampanijai registravosi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų keliama premjerė Ingrida Šimonytė, Laisvės partijos keliamas Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas, savarankiškai išsikelti siekiantis advokatas Ignas Vėgėlė, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, Zenonas Andrulėnas, Arūnas Rimkus, Gintautas Kniukšta.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius