-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 25 /2020 10 26

R.Žemaitaičio oponentas pripažįsta pralaimėjęs vienmandatėje, o šis svarsto jungtis prie mišrios Seimo narių grupės

Suskaičiavus rezultatus iš didžiosios dalies Kelmės-Šilalės apygardos apylinkių, užtikrintai pirmauja partijos „Laisvės ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis. Politiko oponentas, konservatorius Jonas Gudauskas, jau pripažino pralaimėjimą.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Specialią tiesioginę 15min laidą apie rinkimų rezultatus žiūrėkite čia

52-ims apylinkėms iš 54-ių pateikus duomenis, surinkęs 64,01 proc. balsų pirmauja R.Žemaitaitis. Jo oponentas J.Gudauskas surinko 34,39 proc. rinkėjų balsų. Politikus skiria daugiau nei 4 tūkst. balsų, todėl pergalė – R.Žemaitaičio rankose.

Tai ką man teko patirti per dvi savaites, provokacijos iš konservatorių, neetišką elgesį mūsų rajone, tai sunkiai įsivaizduoju, kad mano komanda pritartų konservatorių vykdomai politikai.

„Reikia pripažinti, kad Žemaitaičiui pavyko geriau“, – 15min sekmadienį sakė konservatorių kandidatas Jonas Gudauskas.

Jis nesiėmė vertinti, kodėl pralaimėjo rinkimus: „Čia rinkėjo geriau klausti“.

Tuo metu R.Žemaitaitis apie tai, kad oponentas jau pripažino parlaimėjęs sužinojo iš 15min žurnalistų. Politikas apgailestavo, kad bus vienintelis partijos atstovas Seime, bei svarstė, kad naujai išrinktame parlamente jungsis į Mišrią grupę.

„Liksiu mišrioje frakcijoje, nes vienas esu, tai sudėtinga būtų kažką dar sakyti. Reikia sulaukti rezultatų. Jei viskas tvarkoje, tikrai džiaugsiuosi, kad žmonės man suteikė įgaliojimų, nes Šilalės-Kelmės apygarda, nauji žmonės, nauja teritorija prisidėjo [...], nes, deja, frakcijos neturėsiu ir vienas nuo partijos Seime būsiu“, – 15min sakė politikas.

Paklaustas, ar politikas labiau linksta prie galimos kairiųjų jėgų ar dešiniųjų jėgų koalicijos, R.Žemaitaitis sakė simpatijų neturintis, tačiau konservatorių elgesys – atstumia.

„Tai, ką man teko patirti per dvi savaites, provokacijos iš konservatorių, neetišką elgesį mūsų rajone, tai sunkiai įsivaizduoju, kad mano komanda pritartų konservatorių vykdomai politikai“, – 15min sakė R.Žemaitaitis.

Pirmajame rinkimų ture partija „Laisvė ir teisingumas“ surinko 1,99 proc., todėl iš daugiamandatės apygardos į Seimą nepateko nei vienas politinės jėgos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius