-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 19

Radijo ir televizijos komisijos nare paskirta A.Filatovė, atleistas A.Zykas

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) nare ketvirtadienį paskirta verslo vadybininkė, projektų vadovė Agnesta Filatovė.
Agnesta Filatovė
Agnesta Filatovė / Asmeninio archyvo nuotr.

Jį pakeis iš komisijos atleistą komunikacijos specialistą Aurelijų Zyką. Kiek ilgiau nei metus LRKT dirbęs A.Zykas paskirtas Lietuvos ambasadoriumi Japonijoje.

Už šias permainas ketvirtadienį balsavo 120 Seimo narių, vienas susilaikė.

A.Filatovė anksčiau teigė 20 metų dirbanti audiovizualiniame sektoriuje, pastaruosius porą metų daugiausia dėmesio skyrė kovai su piratavimu šioje srityje.

Ji yra baigusi Vilniaus kolegiją ir Vilniaus universiteto Ekonomikos fakultetą, studijavo reklamos bei verslo vadybą ir administravimą, iki šių metų gegužės dirbo viešosios įstaigos „Kino pavasaris“, bendrovės „Europos kinas“ vadove, anksčiau yra koordinavusi Europos Komisijos programą „MEDIA 2007“ Lietuvoje.

2019 metais A.Filatovė kandidatavo į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą kaip A.Zuoko ir vilniečių koalicijos „Laimingas Vilnius“ narė.

Radijo ir televizijos komisija yra Seimui atskaitinga institucija, reguliuojanti ir prižiūrinti Lietuvoje veikiančių transliuotojų ir retransliuotojų veiklą.

Komisiją sudaro 11 narių: du narius skiria prezidentas, tris narius (vieną – iš opozicinių frakcijų) – Seimas Kultūros komiteto teikimu, tris narius – Lietuvos meno kūrėjų asociacija, vieną narį – Vyskupų konferencija, vieną narį – Lietuvos žurnalistų sąjunga, vieną narį – Lietuvos žurnalistų draugija.

Komisijos nariai skiriami ketverių metų kadencijai ir jais gali būti ne ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius