-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 04

Ramūnas Vilpišauskas. Lietuva pasitinka Lenkijos premjerą. Ko tikėtis?

Lietuvoje su šalies vadovais susitinkantis Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas aptars daug abiem šalims rūpimų reikalų. Tačiau Lietuvai turėtų rūpėti ne tik parama Ukrainai, sankcijos agresoriams bei sklandus dvišalis bendradarbiavimas, bet ir pačioje Lenkijoje vykstantys politiniai procesai.
Ramūnas Vilpišauskas
Ramūnas Vilpišauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Savaitės pradžioje numatytas Lenkijos premjero Donaldo Tusko apsilankymas Vilniuje, kurio metu jis turėtų susitikti su Lietuvos vadovais. Kaip skelbia Lietuvos vyriausybės spaudos tarnyba, abiejų šalių premjerų susitikime planuojama aptarti paramą Ukrainai, sankcijų Rusijai ir Baltarusijai stiprinimą, ES ir NATO reikalus bei dvišalių santykių aktualijas.

Aktualių abiem šalims temų tikrai yra daug – nuo tradicinių bendrų regioninių infrastruktūros projektų, paramos Ukrainai iki sankcijų šalims agresorėms.

Be to, Lietuvoje keletą dienų viešai svarstoma apie tai, kiek Lenkija yra įsipareigojusi kolektyvinei gynybai pagal NATO sutarties 5 straipsnį. Tikėtina, jog Lenkijos premjeras sulauks ir žiniasklaidos klausimų apie tai, ar esant reikalui Lenkijos karinės pajėgos stotų į bendrą su Lietuvos pajėgomis gynybą nuo agresijos.

Taip pat dėmesio turėtų sulaukti Lenkijoje organizuojami masiniai ūkininkų protestai, kurie nuo penktadienio vyksta ir ties Kalvarijų ir Budzisko pasienio punktu. Tiesa, kol kas atrodo, jog su ūkininkų priežiūra tikrinamuose į Lenkiją įvažiuojančiuose vilkikuose įtariamų grūdų iš Ukrainos nerasta.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Lenkijos ūkininkų protestas
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Lenkijos ūkininkų protestas

Tai patvirtina Lietuvos vyriausybės atstovų teiginius, kad grūdų iš Ukrainos Lietuvoje kiekiai yra per menki, kad sudarytų reikšmingesnę konkurenciją vietinei produkcijai ar Lenkijos ūkininkams.

Lietuvos vadovai viešai nekritikuos Lenkijos premjero D. Tusko veiksmų sprendžiant politinę krizę šalyje ir siūlant nuolaidas ūkininkams, įskaitant netgi visišką importo iš Ukrainos į Lenkiją sustabdymą, nors tai prieštarauja deklaracijoms remti Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius