Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 29

Ramūno Karbauskio nuotrauka iraniečio taksisto telefone internautams užminė mįslę

Šiuo metu po Iraną keliaujantis lietuvis Karolis Žukauskas socialiniame tinkle „Facebook“ sukėlė tikrą painiavą paskelbdamas žinią neva Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis šiemet galėjo lankytis Širaze. Tačiau galiausiai paaiškėjo, kad R.Karbauskio atvaizdą be politiko žinios savo „WhatsApp“ paskyroje panaudojo kitas lietuvis keliautojas.
Iranietis taksi vairuotojas rodo pavėžėto lietuvio nuotrauką „WhatsApp“
Iranietis taksi vairuotojas rodo pavėžėto lietuvio nuotrauką „WhatsApp“ / K.Žukausko nuotr.

Kaip gimsta netikros žinios? Puikus to pavyzdys galėtų būti trečiadienį K.Žukausko socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbta istorija.

Jis parašė Širaze susipažinęs su taksi vairuotoju, kuris pasigyrė ne kartą vežiojęs turistus iš Lietuvos.

„Sako – vakar iš tavo šalies vežiau du turistus. Ir dar anksčiau, prieš 1–2 mėn. vežiau, pala parodysiu nuotrauką. Atidaro WhatsApp'ą telefone ar kažką panašaus, ir ten prie kontaktų nuotrauka – Ramūnas Karbauskis. Sekundę pagalvojau, kad čia kokia slapta kamera filmuoja. Tada parodė moters nuotrauką, kuri buvo su juo – ne viešas asmuo, bet žinau ją visai iš kito konteksto, todėl pavardės nesakysiu. Ir žinau žmogų, per kurį ji galėtų būti pažįstama su Karbauskiu“, – tokią žinutę kartu su taksisto ir jo keleivių nuotrauka jo telefone fotografija publikavo K.Žukauskas.

Jis iškart suabejojo, ar R.Karbauskis tikrai galėjo keliauti po Iraną.

„Žinau, kad skamba kaip utopija: kažkur Irano pietuose taksistas parodo Karbauskio nuotrauką, bet turiu fotoaparate perfotkinęs. Dabar du variantai – ar čia kažkas pajuokavo iš Lietuvos, savo kontaktuose priskirdamas Karbauskio nuotrauką (bet tada neaišku dėl moters, nes nebūtų prasmės juokauti būtent su ta nuotrauka), ar Karbauskis iš tikrųjų prieš 1–2 mėn. atostogavo Irane“, – spėliojo keliautojas

15min neužtruko pastebėti, kad neryškioje nuotraukoje matyti fotografo Irmanto Gelūno nuotrauka, daryta pernai, kai R.Karbauskis viešėjo 15min studijoje.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Netrukus žurnalistams pavyko susisiekti ir su šios „WhatsApp“ paskyros savininku. Tačiau jis nebuvo R.Karbauskis.

Jis pripažino šiemet keliavęs po Iraną ir naudojęsis taksi paslaugomis, tačiau net kvatojo išgirdęs, kad taksistas nesuprato vežęs kitą žmogų nei užfiksuotas nuotraukoje.

„Panašus, matyt, esu“, – juokėsi keliautojas.

Jis tikino programėlės profilio nuotrauką nustatydamas panaudojęs pirmą pasitaikiusią nuotrauką iš savo telefono ir apgailestavo dėl nesusipratimo.

Netrukus tiesą išsiaiškino ir K.Žukauskas. Tiesa, detektyvą jis narpliojo dar kartą susitikęs su taksi vairuotoju.

„Smalsumo vedamas vėl susitikau su tuo taksistu, jau detaliau paklausinėt, ir atrodo paaiškėjo, kame šaknys. Gavau ir tą lietuvišką numerį. Sako, ta moteris, kur nuotraukoje, ir buvo ta pati, o tas vyras, kur nuotraukoje (Karbauskis), buvo kitas, gal jo sūnus, gerokai jaunesnis. Atrodo bus taip, kad tas jaunuolis „WhatsApp'e“ vietoj savo nuotraukos naudoja Karbauskio, dėl ko beveik sukėliau feikinį skandalą – gerai, kad bent nepaviešinau moters pavardės“, – rašo lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius