-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 24

Raudonasis Kryžius kviečia padėti karą išgyvenantiems sirams

Šešerius metus besitęsiantis karinis konfliktas Sirijoje jau nusinešė apie pusę milijono gyvybių. Neramumai tęsiasi, o aukų skaičius auga. Bėgdami nuo karo baisumų, ketvirtadalis sirų paliko šalį, daugiau nei 6 mln. netekę namų liko Sirijoje.
Raudonasis Kryžius kviečia padėti karą išgyvenantiems sirams.
Raudonasis Kryžius kviečia padėti karą išgyvenantiems sirams. / Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto nuotr.

Jiems trūksta maisto, šiltų antklodžių, medikamentų. Lietuvos Raudonasis Kryžius kviečia Lietuvos gyventojus prisidėti prie humanitarinės pagalbos Sirijoje be namų likusiems žmonėms.

Stokoja būtiniausių priemonių

Konfliktas Sirijoje skaičiuoja šeštus metus. Per tą laiką daugiau nei pusė iš 23 mln. Sirijos gyventojų buvo priversti palikti savo namus.

Beveik 5 mln. sirų priglaudė kaimyninės šalys: Turkija, Libanas, Jordanija, Irakas ir Egiptas. Dalis pateko į Europą ar Šiaurės Ameriką.

Skaičiuojama, kad beveik ketvirtadalis jų bėgdami nuo karo sunkumų paliko šalį. Beveik 5 mln. sirų priglaudė kaimyninės šalys: Turkija, Libanas, Jordanija, Irakas ir Egiptas. Dalis pateko į Europą ar Šiaurės Ameriką.

Daugiau nei 6,5 mln. namus praradusių Sirijos gyventojų liko šalyje. Pusė jų – vaikai. Vieni apsistojo pas mažiau konflikto nusiaubtose vietose esančius giminaičius, kitiems tenka glaustis mokyklų, buvusių ligoninių patalpose, apleistuose pastatuose, griuvėsiuose, kur sąlygos yra nepaprastai sudėtingos.

„Regėjau vaikus, tačiau jų akyse nemačiau vaikystės džiaugsmo. Jie nežaidė, jie nesidžiaugė vaikyste. Jie paprasčiausiai laukė savo lemties. Šiuo metu ten ne tik šalta, bet ir vėjuota, o laikinosios prieglaudos nuo šalčio neapsaugo. Žmonės degina įvairiausius daiktus, kad tik išlaikytų šilumą. Jie stengiasi išgyventi iki kitos dienos. Daugelis tų žmonių nežino ar rytojus jiems išauš“, – pasakojo Raudonojo Kryžiaus darbuotojas Ahmedas, dirbęs evakuojant žmones iš Alepo.

Kviečia prisidėti Lietuvą

Nepaisant praėjusių metų pabaigoje paskelbtų paliaubų neramumai Sirijoje tęsiasi, o šalyje dirbančios humanitarinę pagalbą teikiančios organizacijos nespėja padėti visiems, vienaip ar kitaip nukentėjusiems nuo karo.

Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas praėjusiais metais Sirijoje surengė 55 pagalbos teikimo operacijas, kurių metų būtiniausiąją pagalbą suteikė 8 mln. žmonių. Prie šios misijos kviečiami prisidėti ir Lietuvos gyventojai.

Lietuvos Raudonasis Kryžius, bendradarbiaudamas su Užsienio reikalų ministerija (URM), rengia akciją ir kviečia prisidėti prie humanitarinės pagalbos Sirijoje likusiems ir būtiniausių dalykų stokojantiems žmonėms.

„Tai, ką šiandien išgyvena vaikai, moterys ir vyrai Sirijoje, yra viena didžiausių humanitarinių krizių po Antrojo pasaulinio karo. Prieigą prie civilių Sirijos gyventojų, esančių sunkiai pasiekiamose vietose, kartais turi tik Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas“, – sakė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

Akcijos ambasadorius – L.Linkevičius

Akcijos metu paaukoti pinigai bus pervesti Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui, teikiančiam būtiniausią humanitarinę pagalbą Sirijoje.

Lietuvoje gautos lėšos bus skirtos aprūpinti žmones maistu, šiltomis antklodėmis, medicinos priemonėmis.

Akcijos ambasadoriais mūsų šalyje tapo užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir keliautojas Martynas Starkus.

„Šio konflikto pasekmės jaučiamos visame pasaulyje. Žmonėms Sirijoje reikia mūsų pagalbos. Kviečiu padėti kartu su Lietuvos Raudonuoju Kryžiumi“, – sakė L.Linkevičius.

Sausio 24 dieną prasidėjusi akcija truks beveik du mėnesius – iki kovo pabaigos.

Aukoti ir prisidėti prie humanitarinės pagalbos nuo karo nukentėjusiems Sirijos žmonėms galite skambindami trumpaisiais numeriais 1891 (auka 2 eurai) ir 1892 (auka 3 eurai). Aukoti galite ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus svetainėje internete www.redcross.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius