-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 03

Referendumo iniciatoriai nuleido rankas: patikslinti parašus – tas pats, kaip sunešioti geležines klumpes

Anksčiau džiaugęsi Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimu leisti pataisyti klaidingus parašus referendumo dėl draudimo žemę pirkti užsieniečiams iniciatoriai dabar sako, kad per penkiolika dienų patikslinti kelis tūkstančius parašų yra neįmanoma, nes didelę dalį pasirašiusių asmenų teks aplankyti antrąsyk.
Parašų rinkimas
Parašų rinkimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Nuomonę vienas iš referendumo iniciatyvinės grupės narių Pranciškus Šliužas pakeitė po to, kai paaiškėjo, kad Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) neleis naudotis turimais Gyventojų registro tarnybos duomenimis apie dėl referendumo netiksliai pasirašiusių asmenų adresus, gimimo datą, pavardes.

Pasak jo, be galimybės naudotis šiais duomenimis, VRK iniciatyvinei grupei įdavė „geležines Eglės klumpes“.

Pranciškus Šliužas
Pranciškus Šliužas

„Jūs mus išvarote net ne žibučių ieškoti, o duodate mums geležines Eglės klumpes, kurių sunešioti tikrai neįstengsime per 15 dienų“, – penktadienį vykusiame VRK posėdyje teigė P.Šliužas.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas iš pradžių dar abejojo, ar komisija negalėtų leisti pasižiūrėti į Gyventojų registro tarnybos duomenis, tačiau paskui pripažino, kad leidus pasižiūrėti, iniciatyvinės grupės nariai juos paslapčia gali ir nusikopijuoti.

Referendumo iniciatoriai trūkumus pašalinti pagal VRK penktadienį patvirtintą metodiką galės nuo sausio 6-osios iki 21-osios.

Naujų parašų per šį laikotarpį rinkti nebus galima.

VRK patikrinus visus parašus, paaiškėjo, kad atitinkančių reikalavimus parašų – 292 200, t.y. beveik 8 tūkst. mažiau, nei reikia norint surengti referendumą.

Tačiau jei būtų pašalinti visi neesminiais laikomi trūkumai, parašų skaičius gali pasiekti ir viršyti įstatymo reikalaujamą 300 tūkst. parašų ribą.

VRK neesminiais ir taisytinais pripažino pažeidimus renkant parašus, kuomet pasirašiusiojo pavardė ir vardas neįskaitomi (tokių parašų yra 1434), kuomet dokumento numeris netinkamas ar nėra nurodytas (tokių pažeidimų 2417), kuomet nurodyta nepilna gimimo data ar jos nėra (587 pažeidimai), gyvenamoji vieta nenurodyta ar netinkamai nurodyta (5114 pažeidimų), ar pasirašius už neįgalų asmenį (929 pažeidimai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius