-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 16 /10:48

Remigijus Ačas neigia, kad prašosi atgal pas „tvarkiečius“

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos jungtuves su Darbo partija kritikavęs „tvarkietis“ Remigijus Ačas šioms žlugus prašo partiečių arba atnaujinti jo narystę partijoje, arba išbraukti galutinai, ketvirtadienį rašo dienraštis „Kauno diena“.
Remigijus Ačas
Remigijus Ačas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Prieš savaitę įteikiau frakcijos seniūnui Petrui Gražuliui 176 pareiškimus. Ir dar daugiau kaip 40 esu neįteikęs. Paprašiau, kad būtų sprendžiamas išstojusių žmonių, taip pat ir mano, klausimas. Nes aš dabar esu nei pakartas, nei paleistas – narystė sustabdyta, iš skyriaus pirmininkų esu nušalintas, ir reikalas toliau nesprendžiamas“, – teigė R.Ačas.

Jo narystė partijoje buvo sustabdyta dėl politiko viešų pareiškimų, pažeidžiančių partijos įstatus. Jungimąsi su „Darbo partija“ kritikavęs R.Ačas kalbėjo, kad „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Rolandas Paksas esą „priėjo liepto galą“.

Žlugus deryboms dėl jungimosi, R.Ačas teigia, kad į partiją norėtų grįžti dėl komandos. P.Gražulis teigia, kad klausimas bus svarstomas, o politikas greičiausiai bus vertinamas atlaidžiai.

Anksčiau R.Ačas yra sakęs, kad jis ir dalis partiją palikusių „tvarkiečių“ norėtų prisijungti prie Liberalų sąjūdžio.

Papildyta 10.48 val.

Remigijus Ačas: parlamentaras nesiprašo pas „tvarkiečius“, o laukia partijos vadovų sprendimo

Spaudai išplatintame pranešime Seimo narys Remigijus Ačas, reaguodamas į 2013 m. gegužės 16 d. viešai pasirodžiusius teiginius esą jis prašosi atgal pas „tvarkiečius“, pabrėžia, jog tai – tyčia skleidžiamos klaidingos interpretacijos.

„Nors po kritiškų pasisakymų mano narystė partijoje „Tvarka ir teisingumas“ buvo laikinai suspenduota, tačiau šiuo metu aš vis dar esu šios partijos narys. Jau ilgą laiką esu „nei pakartas, nei paleistas“ ir galbūt tik sutapimas, kad visokios keistos interpretacijos apie mano politinį kelią viešumoje pasirodė tuo metu, kai įteikiau savo prašymą ir paraginau partijos vadovybę spręsti narystės partijoje klausimą“, – teigia R. Ačas.

Savo prašymą jis pridėjo prie kelių šimtų tokio pat pobūdžio bendrapartiečių prašymų ir gegužės 6 d. įteikė Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnui, partijos pirmininko pavaduotojui Petrui Gražuliui. Tačiau iki šiol partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovai delsia ir nepriima jokio sprendimo. Seimo narys įsitikinęs, kad ši neapibrėžta situacija per ilgai užsitęsė. „Partijos vadovai turi patys apsispręsti – tęsti mūsų, tų kelių šimtų žmonių, narystę ar mus paleisti. Tikiuosi, kad užuot slėpęsi už įvairiausių interpretacijų, jie ras drąsos pripažinti klaidas ir jas ištaisyti, – pabrėžia R. Ačas. – Mes laukiame jų sprendimo ir tuomet toliau galėsime spręsti dėl savo politinės ateities – keliauti kartu ar skirtingais keliais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius