Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 09 20

Rengiama akcija „Būk saugus, moksleivi“

Šiemet jau šeštus metus iš eilės mokslo metų pradžioje Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas mėnesį laiko rengia akciją „Būk saugus, moksleivi“, kurios metu pradinių klasių mokiniai bus supažindinami su saugaus elgesio buityje ir gamtoje taisyklėmis, mokomi, kaip išvengti gaisro ir kaip elgtis jam kilus.
Mokiniai
Mokiniai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Akcijos metu priešgaisrinės priežiūros pareigūnai lankysis mokyklose ir pasakos vaikams apie bendrojo pagalbos telefono numerio 112 paskirtį bei specialiųjų tarnybų iškvietimą, apžvelgs gaisrų priežastis ir veiksmus kilus gaisrui namuose ar mokykloje, supažindins vaikus su įvairiais pavojais ir saugiu elgesiu namuose bei ugniagesio gelbėtojo profesija.

Moksleiviams bus parodyti Ugniagesių gelbėtojų mokyklos parengti mokomieji filmai „Gaisro priežastys“, „Kaip elgtis gaisro metu“, „Elektra namuose“, „Kaip elgtis pajutus dujų kvapą“, „Gaisras gamtoje“ ir kt. Jiems bus išdalytos atmintinės priešgaisrine tematika ir pasiūlyta savo žinias pagilinti departamento interneto svetainėse www.vpgt.lt ir www.civilinesauga.lt.

Ši akcija padės perteikti moksleiviams priešgaisrinės priežiūros pareigūnų sukauptą patirtį ir teorines žinias bei stiprinti mokinių pasitikėjimą Valstybine priešgaisrine gelbėjimo tarnyba. Pernai priešgaisrinės priežiūros pareigūnai aplankė 672 šalies mokyklas ir savo žiniomis pasidalijo daugiau kaip su 37 tūkst. moksleivių. Akcijos metu pareigūnai neaplenkė ir vaikų darželių, kur jų patarimų klausėsi per 500 auklėtinių, daugiausia Klaipėdos ir Kauno apskrityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius