-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 28

Renginiuose sirgdamas dalyvavęs R.Sinkevičius žada atsisakyti išmokų dėl ligos

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, praėjusią savaitę turėjęs nedarbingumą, tačiau dalyvavęs renginiuose, žada atsisakyti „Sodros“ išmokos už ligą.
Rimantas Sinkevičius
Rimantas Sinkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kadangi galimai aš pažeidžiau gydymosi režimą, kad nekiltų abejonės dėl šito, aš atsisakysiu ligos išmokų“, – žurnalistams trečiadienį sakė jis.

Pasak R.Sinkevičiaus, jam diagnozuota viršutinių kvėpavimo takų infekcija. Keturias dienas praėjusią savaitę nedarbingumą turėjęs politikas sakė blogai jautęsis ir turėjęs temperatūros. Jis nedalyvavo ir praėjusią savaitę vykusiame Vyriausybės posėdyje bei pasitarime.

„Sergantis ministras neturi teisės atlikti jokių juridinių, teisinių veiksmų: pasirašinėti dokumentus, balsuoti, ir panašiai. Tačiau niekas negali žmogui uždrausti dalyvauti renginiuose, debatuose. Tą aš ir dariau“, – sakė R.Sinkevičius.

„Dabar yra toks laikas, kad negali leisti sau tiesiog gulėti. Ir kai gali, tai dalyvauji. Kai negali, nedalyvauji. Turėjau ir daugiau renginių, kuriuose ne visuose galėjau dalyvauti“, – tikino ministras.

Jau rašėme, kad susisiekimo ministras socialdemokratas Rimantas Sinkevičius pirmadienį pareiškė, kad su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vyriausybei pateikta pažyma apie Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorių Joną Milių negalėjo susipažinti, nes praėjusią savaitę sirgo. Pasižiūrėjus į ministro paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“ kyla pagrįstų abejonių, ar praėjusią savaitę R.Sinkevičius jautėsi blogai.

Gali jaustis gerai, bet yra pavojus užkrėsti

Santariškių klinikų šeimos gydytojas Valerijus Morozovas BNS pasakojo, kad viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis vadinamos ligos, kurias visuomenėje įprasta vadinti peršalimu: į šią plačią kategoriją patenka sloga, gerklės uždegimas ar kosulys. Šie susirgimai, pasak mediko, gali būti įvairaus sunkumo.

„Spektras yra pakankamai didelis. Viskas, kas yra susiję su kvėpavimu, yra susiję su viršutinių kvėpavimo takų uždegimu“, – sakė jis.

V.Morozovo teigimu, viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sergantys žmonės dažniausiai gali užkrėsti kitus.

V.Morozovo teigimu, viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sergantys žmonės dažniausiai gali užkrėsti kitus.

„Jeigu tai nėra paprasčiausias peršalimas – truputį žmogus pašalo, jam pavarvėjo sloga, jis atsigėrė arbatos ir praėjo – jeigu pradeda kilti temperatūra, simptomai tęsiasi, jie yra užkrečiami.

Ir tas užsikrėtimas, aišku, kuo artimesnis bendravimas, tuo užsikrėtimo šansas yra didesnis, tačiau nereikia labai glaudžiai bendrauti, kad užsikrėstumei“, – sakė gydytojas.

Todėl, pasak jo, nors pacientas, patiriantis šių ligų simptomus, gali jaustis neblogai, į darbą rekomenduojama neiti ir tam, kad infekcija neplistų.

Gydytojo teigimu, dažniausiai žmonės, neturintys kitų susirgimų, nuo šių infekcijų pasveiksta per savaitę. Jauni žmonės serga ūmesne ir trumpesne, vyresni – ramesne, bet ilgesne ligos forma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius