Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 02

Rinkimus Darbo partija šturmuoja pinigais: didelės sumos – nelaukiant rudens

Seimo rinkimų kampanija dar tik pradeda įsisiūbuoti, o Darbo partija jau sumanė griebti jautį už ragų. Skirtingai nei bemaž visi konkurentai, „darbiečiai“ jau meta didelius pinigus politinei kampanijai.
Darbo partijos suvažiavimas
Valentinas Mazuronis neslepia, kad Darbo partijos rinkimų strategijoje bus daug ankstyvų išlaidų / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiamais duomenimis, tik dvi partijos jau pradėjo pildyti savo rinkimines sąskaitas. Liberalai startavo su palyginti kuklia 10 tūkst. eurų suma, o planuojamų rinkiminių išlaidų lyderio pozicijose turbūt ilgam įsitvirtino Darbo partija.

VRK duomenimis, „darbiečių“ rinkiminėje sąskaitoje jau guli net 200 tūkst. eurų – ši suma iš partijos iždo į rinkiminę sąskaitą atkeliavo prieš porą savaičių.

„Darbiečių“ lyderis Valentinas Mazuronis 15min teigė, kai tai toli gražu ne visi rinkimams numatyti pinigai. Esą didelės sumos reikia jau dabar, nes Darbo partija pasirinko savitą rinkimų strategiją. „Darbiečiai“ aktyvią agitaciją ir politinę reklamą į apyvartą paleido jau dabar, kai kitos partijos to daryti neskuba.

„Mes jau dabar patalpinome lauko reklamas, mes leidžiame klipus – tai tos išlaidos ir yra. (...) Tokį „smūginį“ variantą darom“, – kalbėjo V.Mazuronis.

Politikas neslepia, kad aktyvus rinkimų kampanijos startas – dalis partijos pasirinkto veiksmų plano. Esą „darbiečiai“ taip tikisi ir sutaupyti. Esą dabar, kol oponentai mažai reklamuojasi, „darbiečiams“ lengviau būti pastebimiems.

„Skirtingi pasirinkimai. Vieni mano, kad reikia visą pagrindinį „smūgį“ dėti į [kampanijos] pabaigą. Kiti kitą pasirenka strategiją. Mes darome trijų etapų [kampaniją]. (...) Dabar antras etapas pas mus vyksta. Mums atrodo, kad kol visi tyli – pigiau būti išgirstam. Kai visi šaukia – norint, kad išgirstų, reikia brangiau mokėti. O mes pinigus taupom“, – aiškino Darbo partijos pirmininkas.

Seimo rinkimai vyks spalį. Iki to laiko ir „darbiečiai“, ir kitos partijos savo iždus patuštins ne vienu milijonu eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius