-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 09

Robertas Dargis: minimalios algos didinimas tapo politiniu reikalu

Minimalios algos (MMA) didinimas tapo politiniu reikalu, teigia Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas. Robertas Dargis sako, kad jau tampa tradicija, kad visuomenė ir verslas apie MMA didinimą yra informuojama po to, kai nusprendžia politikai.
Algirdas Butkevičius ir Robertas Dargis
Algirdas Butkevičius ir Robertas Dargis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„MMA tampa politiniu sprendimu, kuris reflektuoja į demokratiją. Valdantieji politikai susitinka, sutaria, tuomet apie tai viešai informuojama visuomenė, o verslas, kuris privalės algą kelti, sužino paskutinis“, – BNS sakė R.Dargis.

Jis teigė negalintis komentuoti naujausios idėjos šiemet minimalią algą didinti du kartus – liepą ir metų pabaigoje. Apie galimą dar vieną MMA didinimą pirmadienį kalbėjosi prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Su tuo visiškai nesu susipažinęs ir komentuoti to negaliu. Prieš apsisprendžiant reikėtų paskaičiuoti, ar MMA yra galimybių didinti tiek tiems, kurie tai siūlo, tiek verslo sektoriui“, – BNS sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas.

Jis prognozavo, kad didelėms pramonės įmonėms dar vienas MMA didinimas nesukeltų didelių problemų, tačiau smulkios ir vidutinės įmonės regionuose išgyvena nelengvą metą.

Trišalė taryba sprendimą dėl MMA didinimo nuo liepos planuoja priimti balandį – ji turėtų didėti 25 eurais iki 325 eurų.

MMA nuo 2014 metų spalio 1 dienos padidėjo 10,1 euro (35 litais) iki 300 eurų (1035 litų). Eurostato duomenimis, Lietuvoje MMA šiuo metu yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje. 300 eurų siekiantis MMA lenkia tik minimalų atlygį Bulgarijoje (184 eurai) ir Rumunijoje (218 eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius