Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 08

R.Žilinskas: mes nebekalbame apie gėjų paradą, mes kalbame apie žmogaus teises (atnaujinta 18.08 val.)

Šeštadienį sostinėje vykusiose seksualinių mažumų eitynėse „Už lygybę“ dalyvavo ir Seimo narys Rokas Žilinskas. Jis įsitikinęs, kad visuomenė turėtų džiaugtis, jog eitynės paskatino diskusiją apie žmonių teises.
Rokas Žilinskas
Rokas Žilinskas persigalvojo ir nusprendė dalyvauti gėjų eitynėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Speciali rubrika Baltic Pride

„Eitynes vertinu gerai. Iki šiol maniau, kad diskusija visuomenėje yra gerokai vertingesnė už  patį paradą. Kita vertus, paradui mes turime būti dėkingi, kad jis išprovokavo ir sukėlė diskusiją. Tikiuosi, kad po savaitgalio aistros nuslops, atmosfera atvės, o diskusija tęsis“, – prieš prasidedant eitynėms žurnalistams sakė R.Žilinskas.

Jis aiškino, kad dabar atmosfera yra pernelyg įkaitusi, todėl girdėti vien tik radikalų balsai. „Yra ir nuosaikių žmonių, pasirengusių išdėstyti argumentus „už“ ir „prieš“. Tikiuosi, kad po šio savaitgalio radikalizmas nebeturės kuro, iš kurio maitinasi“, – dėstė Seimo narys.

Paklaustas, kuo yra svarbios seksualinių mažumų eitynės, jis tikino, kad reikėtų kalbėti ne apie eitynes, o apie žmonių teises. „Nesuklyskite, mes jau nebekalbame apie gėjų paradą, mes kalbame apie žmogaus teises, apie konstitucines kiekvieno piliečio teises, kurias buvo pamėginta paminti. Kiekvienas pilietis privalo suvokti, kad turi stoti tų teisių ginti, nes kitą kartą jis gali atsidurti toje grupėje, kurios teises bus pamėginta paminti lygiai taip pat“, – kalbėjo R.Žilinskas 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius