-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 26

Rokiškyje girtas gimęs naujagimis visiškai sveikas, ligos kamuoja tik jo motiną

Prieš mėnesį neblaivų kūdikį pagimdžiusi Rokiškio gyventoja gali lengviau atsikvėpti: medikai konstatavo, kad naujagimis yra visiškai sveikas ir jokie sutrikimai dėl gimstant patirtos sunkios alkoholio intoksikacijos kol kas nepasireiškė, „Panevėžio rytą“ cituoja panskliautas.lt.
Kūdikis
Kūdikis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Istorija, sukrėtusi ne vieną Lietuvos gyventoją, kai ką tik gimusio kūdikio kraujyje medikai rado 2, o jo motinos kraujyje – 1,07 promilės alkoholio, atrodo, neturės liūdno tęsinio. „Vaiką ištyrė nuo blakstienų iki pirštų galiukų. Visi organai sveiki“, – „Panevėžio rytui“ džiugiai sakė naujagimio motina, savaitę praleidusi Panevėžio gimdymo namuose. Kūdikis esą gerai valgo, normaliai miega, auga kaip ir visi tokio amžiaus naujagimiai.

Tačiau mama nesijaučia tokia sveika, kaip jos sūnus. Moteris tvirtina nė dienos negalinti išgyventi be raminamųjų vaistų, nes ją kamuoja širdies sutrikimai, uždarų patalpų baimė, nuolat pila prakaitas, trūksta oro, medikai nustatė, kad jai ant smegenų kaupiasi skystis. Gydytojų nuomone, esą visi šie simptomai gali būti nuo streso. Su gimdyve dirba psichologas.

„Nervai pakriko, kai pradėjo visur rašyti ir per televiziją rodyti. Iš mano istorijos išpūtė burbulą. Būna, kad į konteinerį naujagimį išmeta, o aš vaiko nenužudžiau, nesupjausčiau į gabaliukus, nepadariau nieko tokio, dėl ko mane galėtų teisti ar niekinti. Mano klaida tikrai ne pats baisiausias žmonijos nusikaltimas. Suklydusieji taisosi, nesu aš tokia bloga, kaip bandė pavaizduoti spauda. Alkoholiu aš nepiktnaudžiavau, nėščia vaikščiodama negėriau, tiesiog taip susidėjo aplinkybės. O ir tas pavartotas alkoholis tebuvo 7 laipsnių stiprumo sidras“, – tikino moteris.

Rokiškio ligoninės, kur moteris atvažiavo gimdyti, medikai tvirtina nepastebėję, kad gimdyvė apsvaigusi, tai parodė tik privalomieji tyrimai.

Kaip rašo „Panevėžio rytas“, tą dieną, kai gimė kūdikis, namie vyro nebuvo. Jauna moteris be jo žinios atsidarė pusantro litro talpos sidro butelį ir, sako, išgurkšnojusi jo tik pusę ir tada nubėgę vaisiaus vandenys. Prasidėjus sąrėmiams, moteris išsikvietė greitąją.

Moteris tvirtino, kad medikai jos nebarė, tik įspėjo apie galimas pasekmes. Labiausiai supyko moters gyvenimo draugas. „Jis reagavo žiauriai, smarkiai barė mane. Suprantu, jam buvo didžiulis smūgis, kad slapta gėriau tą sidrą. Abu labai išgyvenom dėl vaiko sveikatos. Dabar jau viskas gerai. Susitaikėme ir namie viskas puiku. Svarbiausia, kad vaikelis sveikutėlis“, – sakė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius