-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 30

Rokiškyje streikavo advokatai

Pusmetį atlygio už gyventojams nemokamai suteiktą valstybės garantuojamą teisinę pagalbą negaunantys Rokiškio advokatai ryžosi streikuoti, rašo „Lietuvos žinios“.
Bijoma, kad naujos taisyklės apsunkins verslo pradžią
Rokiškio advokatai ryžosi streikuoti / 123rf.com nuotr.

Rokiškio advokatai dvi pastarąsias savaites nėjo ginti sulaikytųjų ir nepriėmė besikreipiančiųjų nemokamos teisinės pagalbos. Taip jie protestavo prieš valstybę, kuri, anot vieno prie šios akcijos prisidėjusio advokato Vytauto Sketerio, laiko advokatus šuns vietoje.

V.Sketeris dienraščiui pasakojo, kad valstybė vėluoja atsiskaityti su visos Lietuvos advokatais, teikiančiais nemokamą teisinę pagalbą, ir tai trunka jau ne vienus metus. Jis pabrėžė, jog pastarąjį kartą atlygį už tokias paslaugas gavo balandžio mėnesį.

„Mūsų darbas reikalauja nemažai papildomų išlaidų. Kainuoja iš įvairių įstaigų surinkti byloms reikiamus dokumentus, kelionės į kituose miestuose vykstančius teismų posėdžius. Už visa tai mokame iš savo pinigų“, – tikino V.Sketeris.

Teisingumo ministerijos atstovas Audris Kutrevičius tvirtino, kad valstybės skolos nemokamą teisinę pagalbą teikiantiems advokatams ėmė rastis dar 2009 metais, nes būtent tada daugiau kaip 2 mln. litų (nuo 15,5 mln. litų iki 13,2 mln. litų) buvo sumažintos šiai pagalbai skirtos lėšos.

Jis pabrėžė, jog Finansų ministerija turi vilčių, kad 2014 metais nemokamai teisinei pagalbai užtikrinti skirtas biudžetas bus padidintas 3 mln. litų, tad su advokatais neva bus atsiskaitoma laiku.

Šiuo metu nemokamą teisinę pagalbą teikiantiems advokatams valstybė yra skolinga beveik 4 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius