-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 13

„Romuvos“ dokumentai – antikorupcijos komisijoje

Kauno miesto politikai jau daugelį metų besitęsiančią kino teatro „Romuva“ turto istoriją perdavė ištirti savivaldybės antikorupcijos komisijai.
„Romuvos“ kino teatro pastato istorija atsidūrė antikorupcijos komisijos rankose.
„Romuvos“ kino teatro pastato istorija atsidūrė antikorupcijos komisijos rankose. / „15 min“ nuotr.

Spalio 30-ą miesto taryboje buvo svarstytas sprendimo projektas dėl UAB kino teatro „Romuva“ akcijų pirkimo. Tarybos nariams iškilo abejonių dėl galimybės išpirkti iš mažojo akcininko UAB „Rosh“ 20,38 proc. akcijų. Taryba nusprendė, kad į šiuos klausimus turi atsakyti Antikorupcijos komisija. Informuojame, kad Antikorupcijos komisija pradėjo tyrimą ir šiuo klausimu jau kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, Prokuratūrą, Vyriausiąjį policijos komisariatą, Valstybinę mokesčių inspekciją, Valstybės saugumo departamentą, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą prie Vidaus reikalų ministerijos.

Visuomenės atstovai kreipėsi į merą Andrių Kupčinską su prašymu dėl legendinio „Romuvos“ kino teatro išsaugojimo ir panaudojimo. Vykstant diskusijoms ieškota kelių, kaip pagerinti šio centro veiklą, svarstytos galimybės rodyti nekomercinį kiną, kurti multikultūrinės veiklos centrą.

Tikimasi, kad Antikorupcijos komisijos pradėtas tyrimas atsakys į daugumą klausimų.

Taryboje svarstyto sprendimo projektas parengtas vykdant 2008 m. rugsėjo 10 d. tarybos kolegijos nutarimą išpirkti iš „Rosh“ direktoriaus Ramūno Šalūgos UAB kino teatro „Romuva“ akcijas. Kolegija pritarė, kad su UAB kino teatru „Romuva“ būtų nutraukta 2002 m. gegužės 8 d. sudaryta negyvenamųjų patalpų, esančių Laisvės al. 54, nuomos sutartis, taip pat nutarė kompensuoti kino teatrui „Romuva“ nuostolius, susidariusius dėl šios sutarties nutraukimo. Derybų metu R.Šalūga nesutiko koreguoti nuomos sutarties, tačiau, nutraukiant nuomos sutartį, sutiko parduoti akcijas už nustatytą kainą. Dar 2002 m. sausio 24 d. Kauno miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą dėl atstovavimo savivaldybei UAB kino teatre „Romuva“ ir įgaliojo savivaldybės Turto valdymo skyriaus Turto apskaitos ir kapitalo atstovavimo poskyrio vyresniąją specialistę Ireną Gajauskienę atstovauti savivaldybei UAB kino teatre „Romuva“ bei dalyvauti šios bendrovės visuotiniame akcininkų susirinkime. I.Gajauskienė buvo įgaliota balsuoti už Gedimino Juodeikos paskyrimą eiti kino teatro „Romuva“ direktoriaus pareigas.

Tarybos priimtą sprendimą pasirašė tuometinis meras Erikas Tamašauskas. Pasak Įmonių veiklos analizės skyriaus vedėjo Vytauto Jurkevičiaus, šiuo atveju nuomos sutarties rengimo klausimus 2002 metais sprendė tuometinis Laisvės sąjungos atstovas, Turto skyriaus vedėjas J.Jurevičius. Buvo numatyti du sprendimo variantai: įleisti kompanijos „Cinemark“ kapitalą, savivaldybei paliekant mažiau nei 50 proc. akcijų ir išnuomoti patalpas - 1 kv. m už 25 Lt. Tačiau paskelbtame konkurse neatsirado norinčių dalyvauti. Nuomos sutartis dėl 890 kv. m negyvenamųjų patalpų išnuomojimo buvo iš naujo peržiūrėta.

Laisvės sąjungos ir Naujosios sąjungos atstovai sumažino nuomos kainą iki 10 Lt už kvadratinį metrą. Paskelbtą konkursą laimėjo UAB „Rosh“. Pagal Įmonių veiklos analizės skyriaus vedėjo V.Jurkevičiaus turimus dokumentus matyti, kad nuomos sutartis buvo analizuojama Teisės skyriuje, svarstyta trijuose tarybos komitetuose, tačiau taryboje nuomos sutartis svarstyta nebuvo. Šiuo klausimu tarybos narys G.D.Ašmys raštiškai kreipėsi į administraciją, tačiau Turto skyriaus vedėjos S.Rožukienės atsakyme pažymėta, jog šio klausimo svarstymui taryboje nebuvo pagrindo. Parengtą, nepalankią savivaldybei sutartį pasirašė kino teatro „Romuva“ direktorius Gediminas Juodeika.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius