Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 13

R.Šimašius: korupcijos vien tik griežtomis bausmėmis nepanaikinsime

Efektyviausia kova su korupcija pirmiausia yra ne didelių ir griežtų bausmių numatymas, bet prielaidų susidaryti korupcijai naikinimas, įsitikinęs teisingumo ministras Remigijus Šimašius.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Noriu pabrėžti, kad kova su korupcija neturėtų būti suprantama vien tik kaip represinių priemonių taikymas – griežčiau ir daugiau bausti. Labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad prielaidų korupcijai naikinimas yra tikroji kova su korupcija. Šia prasme viešųjų pirkimų skaidrinimas yra žymiai svarbiau nei bausmių didinimas. Teisėkūros skaidrinimas yra žymiai svarbiau nei bausmių didinimas. Viešojo administravimo sutvarkymas taip, kad kontroliuojančios institucijos neturėtų nei preteksto, nei galimybių ką nors neteisėtai ar nepagrįstai daryti, prekiauti įtaka ar kuo kitu – tai yra didžiosios kovos su korupcija priemonės“, – antradienį po susitikimo su Seimo pirmininke Irena Degutiene žurnalistams sakė ministras.

Žurnalistų paklaustas, ar tai reiškia, kad jis nepritaria prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonei, jog būtina didinti bausmes už korupciją, ministras pabrėžė  manąs, kad tai, jog korupcijai nebūtų prielaidų, yra pirmasis prioritetas, o bausmės „yra svarbu“, bet tai esą yra „antroji pagal svarbumą priemonė“. „Kai kuriais atvejais galbūt ir galima kalbėti apie bausmių politikos pakeitimą, tarkime, dėl senaties terminų ilginimo pati ministerija buvo parengusi projektą, kuris gal kiek mažiau numatė ilginimą, bet irgi numatė. Tačiau dar kartą noriu pabrėžti, kad svarbiausia yra prielaidos korupcijai“, – sakė R.Šimašius.

15min.lt primena, kad šalies vadovė prieš kurį laiką ragino už korupciją didinti bausmes, kad jos būtų realios, o ne popierinės, ir kad atgrasytų nuo šio nusikaltimo.

„Prezidentė ne kartą pabrėžė, kad bausmės už kontrabandinius, korupcinius nusikaltimus turėtų būti dar labiau sugriežtintos ir turėtų tapti realios, baisios, tramdančios, atgrasančios nuo tokių nusikaltimų, o ne, kaip dažnai būna, popierinės, dažnai tiktai keliančios juoką kontrabandininkams, kurių kontrabandos mastas toks, kad finansinės bausmės jiems yra tiesiog juokingos“, – balandžio pabaigoje žurnalistams sakė šalies vadovės atstovas spaudai Linas Balsys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius