Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 04 03

Rusų bendruomenės Lietuvoje atstovas Piotras Kolmykovas: mes esame susiskaldę

Ketvirtadienį Migracijos tarnyba pranešė, kad vis daugiau Rusijos piliečių prašo laikinai gyventi Lietuvoje, registruoja čia savo įmones. Lietuvos rusų bendruomenės „Neabejingi Vilniečiai“ vadovas Piotras Kolmykovas pasakojo, kad rusai Lietuvoje dažnai užsiima nedideliu verslu, taip pat laisvalaikio praleidimo organizavimu. Politinių rusų bendruomenių Lietuvoje yra vos kelios.
Rusijos vėliava
Rusijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.

„Rusai yra nelinkę susiburti į kažkokią politinę grupę. Galima pavydėti kitiems, pavyzdžiui lenkams, tokioms tautoms kaip azerbaidžaniečiai, armėnai. Jų čia labai nedaug, bet jie sugeba susiburti į grupę ir gina savo interesus arba padeda vienas kitam“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė P. Kolmykovas.

Jis pasakojo, kad jo vadovaujama bendruomenė yra nepriklausoma ir iš Rusijos ambasados jokios paramos negauna, esą jie nori būti nepriklausomi ir reikšti savo nuomonę.

Organizacijos „Neabejingi Vilniečiai“ vadovas sakė, kad jis neigiamai žiūri į dabartinį Rusijos federacijos prezidentą.

„Mano požiūris į Rusijos valdžią yra gan neigiamas. Nuo 1917-ųjų metų rusų tautybė buvo labai prispausta. Netgi prieš porą savaičių ponas Putinas sakė, kad jokių rusų nėra, yra Rusijos gyventojai. Rusų tauta yra eliminuojama. Sovietiniais laikais irgi bandė daryti katilą iš visų tautų, padaryti vieną sovietinę tautą“, – tikino pašnekovas.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius