-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 08

Šalčiai gena į nakvynės namus

Prasidėjus šalčiams į Klaipėdos nakvynės namus beldžiasi vis daugiau užuovėjos ieškančių žmonių. Viliamasi, kad pavyks priimti visus šilto kampo ieškotojus.
Per šalčius benamiai palieka nešildomas patalpas, kur glaudžiasi vasarą ir ieško šiltesnės užuovėjos nakvynės namuose.
Per šalčius benamiai palieka nešildomas patalpas, kur glaudžiasi vasarą, ir ieško šiltesnės užuovėjos nakvynės namuose. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Kaip organizuoti darbą nakvynės namuose šaltuoju metų periodu, buvo tariamasi vakar vykusiame Klaipėdos savivaldybės Socialinių reikalų komiteto pasitarime. Anot Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės, nerimą kelia tai, kad benamiai vartoja alkoholį, o neblaivūs ne visada priimami į nakvynės namus.

„Kai pavojus kyla sveikatai, gyvybei ir yra minusinė temperatūra, benamiai įleidžiami ir neblaivūs. Aišku, jei žmogus kelia problemų kitiems gyventojams ar darbuotojams, tokie nelabai įleidžiami. Pats kaltas dėl tokio gyvenimo būdo”, – kalbėjo A.Liesytė.
 

Pernai per didžiuosius šalčius Šilutės plente esančiuose nakvynės namuose stigo laisvų vietų. Iš viso jų yra 52. Tada benamiai buvo priimami prisiglausti koridoriuose ar salėje. Taip pat bus elgiamasi ir šiemet, jei trūks laisvų gultų.

Klaipėdos nakvynės namų direktorės Almos Kontrimaitės teigimu, šią žiemą benamių ypač pradėjo daugėti nuo gruodžio 2 dienos. Antradienio naktį jų susirinko jau 45. „Pastebėjome, kad kasmet į nakvynės namus ateina vis daugiau darbingo amžiaus, jaunų žmonių“, – sakė A.Kontrimaitė.

Netrūksta ir girtų, agresyvių benamių. Tada konfliktines situacijas bando spręsti socialiniai darbuotojai, o prireikus iškviečiami ir apsaugos darbuotojai.

Šilutės plente esančiuose vienos nakties nakvynės namuose benamiai gali nusiprausti, sušilti, pasiruošti maisto. Anot pašnekovės, jų įstaiga pirmadieniais dalija ir maisto produktus, kurių gauna iš labdaros organizacijos „Maisto bankas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius