-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 17

Šalčininkų rajone lentelių su lenkiškais gatvių pavadinimais po mėnesio turi nelikti, nusprendė teismas

Nelietuviškų gatvių pavadinimų lentelės Šalčininkų rajono savivaldybėje turės būti nuimtos iki spalio 14 dienos, šią savaitę nusprendė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), atmetęs Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos apeliacinį skundą, kuriame buvo prašoma palikti rajone kaboti gatvių pavadinimus ne tik lietuvių, bet ir tautinių mažumų kalbomis, ketvirtadienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.
Temos: 1 Šalčininkai

LVAT paliko galioti Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, įpareigojantį ant pastatų kabinti gatvių pavadinimų lenteles tik lietuvių kalba.

Jeigu Šalčininkų rajono savivaldybės administracija nevykdys teismo nutarties, Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje Jurgis Jurkevičius ketina kreiptis į antstolius. Jeigu administracija ir tuomet nepaisys įspėjimų, antstoliai galės kreiptis į teismą ir prašyti neklusniems savivaldybės vadovams skirti pinigines baudas.

Šiuo metu gatvių pavadinimai ne lietuvių kalba nurodyti Pabarės, Turgelių, Baltosios Vokės, Tetėnų, Dainavos, Jašiūnų ir Eišiškių gyvenamosiose vietovėse. Kai kur gatvių pavadinimai užrašyti net trimis kalbomis – lietuviškai, rusiškai ir lenkiškai.

Šalčinininkų rajono savivaldybės administracijos direktorius Boleslavas Daškevičius patikino, kad artimiausiu metu rajono seniūnijos bus įpareigotos nuo pastatų nukabinti gatvių pavadinimų ne lietuvių kalba lenteles. Tam skirto mėnesio, direktoriaus nuomone, turėtų užtekti.

„Sunku pasakyti, kaip gyventojai reaguos“, – sakė B.Daškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius