Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 03 04

Kaziuko mugė Santariškių vaikų ligoninės onkologijos skyriuje priviliojo daug pirkėjų

Mininint kazimierines, trečiadienį Santariškių vaikų ligoninės onkologijos skyriuje surengta jubiliejinė, jau dešimtoji Kaziuko mugė. Joje – pačių ligoniukų rankomis kurti darbeliai, kurie buvo itin graibstomi.
Kaziuko mugė Santariškių ligoninėje
Kaziuko mugė Santariškių ligoninėje / TV3 žinios

Kaip skelbia TV3 žinios, vaikai ne tik iš karoliukų vėrė papuošalus, įvairiaspalves gėles, iš molio lipdė katinus ar šunis, bet ir vėlė iš vilnos tiek pasakų personažus, tiek tik jiems vieniems žinomus gyvius.

Vaikai čia gydomi mėnesių mėnesiais, tad, kad nebūtų liūdna, tenka juos užimti rankdarbių kūryba. O kai prieš dešimt metų darbų prisikaupė galybė, – vienai auklėtojai ir kilo mintis rengti Kaziuko mugę. Nuo šurmuliuojančių įvairiuose miestuose, ši mugė skiriasi, mat daiktai neturi konkrečios kainos.

Nuo šurmuliuojančių įvairiuose miestuose, ši mugė skiriasi, mat daiktai neturi konkrečios kainos.

„Kiek kas paaukoja, tiek mums labai gerai, ir tiek vaikai džiaugiasi. O kur tie pinigėliai paskui keliauja, tiems vaikams? Taip pinigėlius išsidalinam, vaikai labai patenkinti, stengiuosi duoti mažesnėmis kupiūromis, kad daugiau atrodytų. Jie labai džiaugiasi, turi svajonių, taupo, perka norimus dalykus“, – TV3 žinioms sakė Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės Onkohematlogijos skyriaus auklėtoja Živilė Binkienė.

O jeigu šiek tiek pinigų lieka ligoninėje, perkamos medžiagos ir vėl imamasi ruoštis kitų metų mugei. Tiesa, pasakodama apie mugę auklėtoja nuliūsta, mat šiųmetei ruošėsi daugiau vaikų, tačiau ne visi mažieji sulaukė jos. Kai kuriems nebuvo lemta pasveikti, tad štai jų darbelių klausinėjama su didesniu susidomėjimu.

Kaip skelbia TV3 žinios, iš viso per pirmą mugės pusdienį mažųjų darbelių parduota už daugiau nei 200 eurų. Tiesa, kazimierinės čia tuo nepasibaigė, ligoninėje iki savaitgalio dar galima įsigyti vaikų ir jų tėvelių kurtų darbų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius