-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 07

Sartų lenktynėse buvo mušami rekordai (nuotraukos)

Keliasdešimt tūkstančių žiūrovų, šeštadienį susirinkusių į tradicines Sartų hipodrome vykstančias žirgų lenktynes, tapo ketverius metus išsilaikiusio trasos rekordo kritimo liudininkais. Ketverius metus galiojusį oficialų rekordą sumušė net trys žirgai.
Lenktynių nugalėtojas
Lenktynių nugalėtojas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Specialistai teigia, kad šiemet žirgai lenktynėse buvo ypač eiklūs. 2005 m. Kazys Trota su žirgu Ursus Broline trasą, kurios ilgis 1609 metrai įveikė per 2 min. 4.699 sek. Šis rezultatas pastaruoju metu ir buvo laikomas oficialiu trasos rekordu.

Šiemet lenktynių nugalėtojų tapęs Stasys Kėrys iš Varėnos su žirgu Sakalu trasą įveikė per 2 min. 3,347 sek. Nuo šiol tai yra naujasis Sartų lenktynių rekordas.

Oro sąlygos jau kelerius metus iš eilės neleidžia lenktynių rengti ant Sartų ežero, todėl tradicinė šventė rengiama netoliese esančiame hipodrome. Pastaruoju metu į hipodromą buvo investuota nemažai lėšų. Čia buvo nutiesti nauji privažiavimai, išplėsta tribūna, pastatyta teisėjų tribūna, visas hipodromo takas apjuostas specialia tvora. Lenktynių organizatoriai teigia, kad šiuo metu hipodromas atitinka visus keliamus reikalavimus.

Žirgų lenktynės Lietuvoje buvo rengiamos nuo senų laikų. Mėgėjai palenkti reguliariai rinkdavosi Obeliuose, Zarasuose, Dusetose. Tačiau caro valdžia tai laikė lietuvybės puoselėjimu, todėl 1795 m. lenktynės buvo uždraustos.


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Nepaisant draudimų, žmonės ir toliau lenktyniaudavo žirgais. Dusetuose vykstančios lenktynės nuo 1905 m. tapo tradicinėmis. 1955 m. lenktynės paskelbtos respublikinėmis ir kasmet sutraukia vis daugiau žiūrovų.

Šiemet lenktynėse dalyvavo apie 70 žirgų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius