-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 09

Sąskaitos už šilumą vilniečiams aptirpo

Rekordines sumas už paskutinį 2010-ųjų mėnesį suvartotą šilumos energiją sumokėję vilniečiai gali lengviau atsikvėpti – sausį istorija nesikartoja. Manoma, kad sąskaitos už praėjusį mėnesį bus apie trečdaliu mažesnės nei už gruodį.
Šildymo sezonas
Sausį atšilus orui sumažėjo ir sąskaitos už šilumos tiekimą – jos trečdaliu skiriasi nuo buvusių gruodį. / 15min.lt nuotr.

Visų duomenų šilumos tiekėjai dar neskelbia, tačiau sąskaitas jau gavę vilniečiai gali džiaugtis, kad sumos nebe taip baugina.

„Aš gyvenu 84 kv.m bute renovuotame name. Už gruodį suvartotą šilumos energiją teko sumokėti 425 Lt. Sausis buvo šiltesnis, todėl mokėti teks mažiau – tik 276 Lt“, – aiškino Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidentas Vytautas Stasiūnas.

Jo teigimu, maždaug trečdaliu skirsis ir kitų vilniečių sąskaitos už šilumą. Pavyzdžiui, Tilto g. esančiame sename name už 103 kv.m buto gruodį suvartotą šilumos energiją teko sumokėti 734 Lt, o sausį – 431 Lt. Naujos statybos S.Konarskio g. namo gyventojams, įsikūrusiems 104 kv.m bute, gruodį šilumos sąskaita siekė 202 Lt, o sausį sumažėjo iki 130 Lt.

„Daugiametė patirtis rodo: pagrindinis faktorius, kuris turi įtakos mokėjimui už šilumą, yra pastatų būklė. Mes baiminamės, kad baigsis šildymo sezonas, ateis vasara, visi pamirš dideles sąskaitas, nieko nedarys, nerenovuos namų. O rudenį vėl klaus ir piktinsis, kodėl auga sąskaitos“, – sakė V.Stasiūnas.

Sausio sąskaitos kiek sumažino ir todėl, kad skaitiklių rodmenis šilumininkai surašė likus kelioms dienoms iki mėnesio pabaigos. Kai kurie politikai tai vadina šilumininkų gudravimu prieš rinkimus, nes už šilumą vis tiek teks sumokėti gavus vasario sąskaitas. Šilumos tiekėjai savo ruožtu ramina, kad vasaris trumpesnis, todėl tos kelios dienos didelės įtakos sąskaitoms esą neturės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius