Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 01 16 /13:18

Saulius Skvernelis apie „valstiečių“ viršūnę užgriuvusius nemalonumus: savo nuomonę aš turiu

Premjeras Saulius Skvernelis nenoriai kalba apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko pavaduotoją Seimo narę Gretą Kildišienę bei partijos pirmininką Ramūną Karbauskį užklupusias bėdas. Premjeras teigė turintis savo nuomonę apie šią situaciją, tačiau pabrėžė, kad į visuomenei kylančius klausimus pirmiausiai turi atsakyti patys politikai.
Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Greta Kildišienė, Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Savaitgalį kilo skandalas „Lietuvos rytui“ pranešus, jog G.Kildišienė naudojasi R.Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“, yra neteisingai nurodžiusi, ką studijuoja.

„Aš manau, kad mes turime įrankius ir procedūras, kas susiję su Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatomis. Į tai turėtų atsakyti aiškios institucijos – Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, Seime esanti komisija (etikos ir procedūrų, - red. past.)“, – pirmadienį apie tai paklaustas žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Perklaustas, kaip vertina šį skandalą ir klausimų sukėlusią G.Kildišienės komandiruotę į JAV, S.Skvernelis sakė nenorintis vertinti Seimo narių kelionių, veiklos arba asmeninių santykių.

Tai nėra Vyriausybės klausimas ir aš nekomentuosiu.

„Tai nėra Vyriausybės klausimas ir aš nekomentuosiu“, – sakė jis.

Paklaustas, ar G.Kildišienės elgesys dabar atitinka aukščiausius skaidrumo reikalavimus, kuriuos sau ir kitiems kelia „valstiečiai“, S.Skvernelis teigė nenorintis komentuoti, kol nesudėti visi taškai.

„Savo nuomonę aš turiu, kada bus momentas, tą paminėsiu. Aš galiu tik pakartoti lygiai tą patį: jokios indulgencijos negali būti niekam, jokių išimčių negali būti daroma. O tie klausimai, jeigu kyla visuomenei, turi būti atsakyti, pirmiausiai atsakyti pačių politikų“, – teigė jis.

S.Skvernelis per Seimo posėdžius sėdi tarp R.Karbauskio ir G.Kildišienės.

Aiškina, kad nėra neliečiamųjų rato

Pirmadienį premjeras susitiko su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu Sauliumi Urbanavičiumi ir kalbėjosi apie tai, kaip pagerinti kovą su korupcija. Jis pabrėžė, kad čia niekam išimčių nedaroma ir negali būti daroma.

„Vyriausybė laikosi labai aiškios pozicijos – nėra jokio neliečiamųjų rato. Nesvarbu, kas daro arba kas yra įtariamas korupcinėse veiklose, nepriklausomai nuo partinės priklausomybės, užimamo rango ar panašiai, jokios indulgencijos nėra ir Vyriausybė remia pastangas šioje srityje vienareikšmiškai“, – po susitikimo su STT vadovu kalbėjo S.Skvernelis.

Kalbėdamas apie STT veiklą, premjeras teigė, kad reikia stiprinti analitinio darbo gebėjimus darbuotojų, kurių darbo sritis – finansinės operacijos.

Anot S.Skvernelio, STT turėtų operatyviau gauti informaciją, kurią gauna ir kitos institucijos pagal Pinigų plovimo prevencijos įstatymą.

Premjeras priminė, kad sėkminga kova su korupcija yra vienas šios Vyriausybės veiklos prioritetų: „Jei norime mažinti socialinę atskirtį ir finansuoti kitas socialiai jautrias temas, turime užtikrinti, kad biudžeto pinigai būtų naudojami tam, kam yra skirti.“

Premjero teigimu, korupciniai nusikaltimai darosi vis rafinuotesni ir rinkti įrodymus teisėsaugai tampa vis sunkiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius