Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 17

Saulius Skvernelis: Gretos Kildišienės istorija tampa tragikomiška

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, jog istorija dėl Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojos Gretos Kildišienės galimo interesų konflikto tampa tragikomiška, nors gali būti išsprendžiama labai paprastai.
Greta Kildišienė ir Ramūnas Karbauskis
Greta Kildišienė ir Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Manau, kad ta istorija tampa net tragikomiška. Jei yra klausimų, kurie kelia abejonių dėl transporto naudojimo ar kitų dalykų, tai Seimo narė turėtų išspręsti klausimą dėl transporto labai paprastai – yra galimybės turbūt alternatyvios. Ir pašalinti visas abejones, kad nebūtų net prielaidų jokiam interesų konfliktui. Reikia tą žingsnį padaryti ir atsisakyti tos transporto priemonės arba įforminti tuos turtinius santykius kitaip“, – interviu LRT radijui antradienį sakė S.Skvernelis.

Prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė savo ruožtu teigia, jog visuomenėje didžiulį atgarsį sukėlusią situaciją padėtų išspręsti didesnis viešumas ir skaidrumas. D.Grybauskaitės patarėjas vylėsi, jog patys „valstiečių“ lyderiai, antradienio rytą rengiantys spaudos konferenciją, gebės „padėti tašką“.

„Žiūrint į šią situaciją galima apibendrinti, kad politikai, ypač atėję naujai į pareigas, naujai išrinkti susiduria su tokia krize – privataus gyvenimo atskyrimas nuo viešo gyvenimo. Ta takoskyra turbūt įvyksta labai greitai, rinkimų naktį, priesaikos dieną, bet gyvenimas sumodeliuoja įvairias situacijas... Kaip matom ir dabar, viešo asmens gyvenimas, didesnis dėmesys viešiesiems asmenims yra natūralus demokratinėse valstybėse“, – Žinių radijui antradienį sakė M.Lingė.

„Esame daug įvairiausių precedentų turėję ir matom, kad didesnis viešumas ir skaidrumas padėtų lengviau išeiti iš šių situacijų. (...) Turbūt galim kalbėti ir apie komunikacinius ir apie požiūrio dalykus, bet nesinorėtų skubėti užbėgti įvykiams už akių, manau, kad pati partija įvertins situaciją ir pati sugebės padėti tašką jau labai greitai per porą valandų“, – pridūrė šalies vadovės patarėjas.

LVŽS pirmininkas ir frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis šeštadienį BNS patvirtino, kad jo pavaduotoja parlamentarė G.Kildišienė naudojasi jo valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“. Jis pranešė, jog „Agrokoncernas“ išperkamosios nuomos būdu šį automobilį nuomoja kitam neįvardijamam privačiam asmeniui, o pastarasis, anot R.Karbauskio, teisėtais būdais leidžia juo naudotis Seimo narei.

Žiniasklaidai paskelbus, kokiu automobiliu važinėja G.Kildišienė, parlamentarė paprašė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) paaiškinti, ar jai reikėjo interesų deklaracijoje nurodyti, kad naudojasi artimo giminaičio iš bendrovės „Agrokoncernas“ pirktu automobiliu. Jos situaciją svarstys ir Seimo etikos ir procedūrų komisija.

G.Kildišienei taip pat tenka aiškintis dėl jos biografijoje ir kandidatės anketoje pateikiamų prieštaringų duomenų apie jos išsilavinimą bei šeiminę padėtį.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiai ne kartą yra pabrėžę, jog ir partijos nariams, ir koalicijos partneriams bus keliami aukščiausi skaidrumo reikalavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius