Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 12 08 /12:25

Saulius Skvernelis teiks Mildos Vainiutės kandidatūrą į teisingumo ministres

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį susitiko su socialdemokratų pateikta kandidate į teisingumo ministres nepartine profesore Milda Vainiute. Po susitikimo S.Skvernelis teigė, kad teiks jos kandidatūrą prezidentei. „Įspūdis labai geras“, – sakė paskirtasis premjeras.
Milda Vainiutė
Milda Vainiutė ir Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tikrai dalykinis žmogus, išsilavinęs, žinantis problematiką, gebantis įgyvendinti tuos uždavinius, kas numatyta Vyriausybės programoje. Aš tikrai po pokalbio nusprendžiau, kad teikimas bus, o toliau jau vertins prezidentė“, – sakė S.Skvernelis.

Anot jo, preliminarų patikrinimą specialiosios tarnybos jau yra atlikusios ir priekaištų M.Vainiutei kol kas nėra.

Klausiamas, kokie bus pirmieji ministrės darbai, S.Skvernelis nepateikė atsakymo ir nenorėjo, kad į šį klausimą atsakinėtų M.Vainiutė. Anot jo, kol kas ministrė nepaskirta, todėl nereiktų jos klausti apie konkrečius darbus.

„Bus dar vienas susitikimas su, tikiuosi, paskirtąja ministre ir galėsite apie tai pakalbėti“, – teigė S.Skvernelis.

Pasiūlymo sulaukė penktadienį

Lietuvos socialdemokratų partijos prezidiumas nusprendė į teisingumo ministrus teikti M.Vainiutės kandidatūrą nusprendė trečiadienį.

M.Vainiutė sako, kad tik tądien ji pati apsisprendė sutikti socialdemokratų būti siūloma į ministrės postą, nors pasiūlymo iš socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus buvo sulaukusi dar penktadienį.

„Pakankamai ilgai, manau. Tai labai atsakingas darbas. Atsakinga pozicija ir tikrai rimtai galvojau“, – paklausta, ar ilgai galvojo, ar sutikti tapti kandidate į ministrus sakė M.Vainiutė.

M.Vainiutė yra Mykolo Romerio universiteto profesorė. Ji yra dirbusi prezidento Valdo Adamkaus patarėja teisės klausimais, taip pat Prezidentūros kanceliarijoje dirbo konsultante prezidentės Dalios Grybauskaitės pirmosios kadencijos metu.

Klausiama, kodėl prezidentė Dalia Grybauskaitė nepasiliko jos aukštesnėse pareigose, o pažemino į konsultantes, M.Vainiutė tai aiškino šalies vadovės asmeniniu pasirinkimu.

Turiu ir praktinio darbo patirties, ir mokslinio darbo patirties, – teigė M.Vainiutė.

„Tai yra politinio-asmeninio pasitikėjimo pozicija. Buvo kitas vadovas ir aš nemanau, kad... Konsultantas – taip pat labai atsakingos pareigos“, – sakė kandidatė.

Klausiama, ar jai pakaks patirties užimti politines pareigas, kurių anksčiau nėra ėjusi, M.Vainiutė tikino, kad čia pasitarnaus patirtis Teisingumo ministerijoje ir Prezidento kanceliarijoje.

„Turiu ir praktinio darbo patirties, ir mokslinio darbo patirties“, – sakė ji.

Kandidatė tikino besidominti aktualiomis problemomis, kurias jai teks spręsti, tačiau savo nuomonės apie jas nereiškė.

„Domiuosi, gilinuosi, bet šiandien tos pozicijos, jums leidus, neišsakyčiau“, – kalbėjo M.Vainiutė.

Ketvirtas bandymas​

Iš naujo teisingumo ministro ieškoti socialdemokratams teko po to, kad šio posto atsisakė jau buvęs ministru paskirtas Julius Pagojus. Savo kandidatūrą jis atsiėmė paaiškėjus, jog pernai gegužę jis buvo sustabdytas prie vairo neblaivus ir apie tai nepranešė viešai.

Anksčiau socialdemokratai į teisingumo ministrus teikė eksparlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrą, bet šis ją atsiėmė, sulaukęs priekaištų dėl galimų sąsajų su prieštaringos reputacijos Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius.

Kitas socialdemokratų kandidatas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas dėl amžiaus ir politikavimo neįtiko „valstiečiams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius