-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 18

Savaitgalis gelbėtojams – karštymetis

Geri orai šį savaitgalį prie jūros sutraukė minias žmonių, gelbėtojams ypač buvo įtemptas sekmadienis.
Melnragė
Savaitgalį paplūdimiuose virė gyvenimas. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Iki pietų jūroje fiksuotas dviejų balų bangavimas, vandens temperatūra siekė 19 laipsnių šilumos, todėl ir Klaipėdos gelbėtojams, ir paplūdimyje budintiems medikams nebuvo kada atsipūsti.

I Melnragėje skendo aklas žmogus – nors vyriškis prie jūros atėjo su palyda, tačiau su juo buvusi moteris neįgalųjį išleido maudytis vieną. Vyras pateko į duobę, gelbėtojai skęsti bepradedantį vyrą ištraukė į krantą ir atgaivino. Neįgalusis buvo išvežtas į ligoninę.

I Melnragėje skendo 19 metų vaikinas – jis pateko į duobę. Paplūdimyje tuo metu buvo daug žmonių, todėl poilsiautojai suskubo nelaimėlį iš duobės ištraukti ir vandenyje perduoti gelbėtojams. Vaikinui krante suteikta pirmoji medicininė pagalba. Į ligoninę jaunuolio vežti neprireikė.

Gelbėtojus ant kojų sukėlė dvi kompanijos girtų poilsiautojų I Melnragėje ir Giruliuose. Vaikinai pranešė, kad besimaudydami jūroje iš akių „pametė“ savo draugą. Gelbėtojai suskubo nelaimėlio ieškoti, tačiau po kurio laiko vaikinas atsirado.

Smiltynės paplūdimyje pasimetė 3 metų vaikas. Gelbėtojams po ilgai trukusių paieškų pavyko surasti mažylio tėvus.

Porą kartų gelbėtojams teko skubėti prie vadinamosios Juodosios tvirtovės.  Pranešta, kad poilsiautojai nebeįstengia sugrįžti į krantą. Laimė, atvykus į paplūdimį, žmonės jau buvo sėkmingai pasiekę paplūdimį. Į paplūdimius ne kartą teko kviesti policijos pareigūnus – neramumų kėlė girtavę poilsiautojai.

Be atokvėpio dirbo ir paplūdimiuose budintys medicinos darbuotojai. Daug poilsiautojų susižalojo smėlyje buvusiais daiktais – stiklo šukėmis, pagaliais. Neįgaliųjų paplūdimyje poilsiautojui į lūpą įkando širšė – vyriškiui įvyko alerginė reakcija, į pagalbą jam suskubo paplūdimio slaugytoja.

Atsitikus nelaimei paplūdimyje, poilsiautojams visada padės budintys medikai, tačiau Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai rekomenduoja poilsiautojams pasirūpinti kelionine vaistinėle. Joje turėtų būti: binto; keletą įvairių dydžių pleistrų (geriau atsparių vandeniui); antiseptiko tirpalo žaizdai praplauti (vandenilio peroksido ar kt.); vaistų nuo karščiavimo ir skausmo; vaistų nuo alergijos; keliaujant į paplūdimį nereikėtų pamiršti apsauginio kremo nuo saulės bei priemonių nudegus (pantenolio purškalo, drėkinančio kremo ar losjono); poilsiaujant gamtoje pravers priemonės, atbaidančios vabzdžius; tepalo su heparinu kojų venų kraujotakai gerinti ir nuovargiui mažinti; vaistų nuo viduriavimo; vaistų nuo virškinamojo trakto spazmų, padidėjusio skrandžio rūgštingumo, virškinimą gerinančių kasos fermentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius