-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 02

Savanoriai prie visuomenės gerovės prisideda realiais darbais

Visuomenės gerovė priklauso nuo kiekvieno iš mūsų. Šią paprastą tiesą kartoja beveik visi pagal „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ projektą skirtingose Lietuvos vietose nusprendę savanoriauti jaunuoliai. Pagalba vaikams iš socialiai remtinų šeimų, siekis sumažinti žmonių kančias ar rūpinimasis kultūros ir gamtos paveldu. Šiomis ir kitomis veiklomis užsiima skirtingų įstaigų siūloma savanorystės galimybe susižavėję vaikinai ir merginos.
Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos nariai Visagine
Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos nariai Visagine / facebook.com nuotrauka

Padeda ligoniams ir dalijasi pirmosios pagalbos patarimais

Šiuo metu Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijoje savanoriaujanti Akvilė Markauskaitė apie „Jaunimo savanoriškos tarnybos“ projektą sužinojo naršydama internete su tikslu susirasti savanorystės vietą Lietuvoje. Ji teigia, kad savanorystę Raudonojo Kryžiaus draugijoje ją paskatino pasirinkti noras pamatyti šios įstaigos veiklą iš vidaus ir pabūti komandos dalimi.

Tikėjau, kad Raudonasis Kryžius iš tikrųjų padeda žmonėms, – pagrindinę priežastį, kodėl pasirinko savanorystę būtent šioje vietoje atskleidė mergina.

„Tikėjau, kad Raudonasis Kryžius iš tikrųjų padeda žmonėms“, – pagrindinę priežastį, kodėl pasirinko savanorystę būtent šioje vietoje atskleidė mergina.

A.Markauskaitė savanoriauja jau du mėnesius, per kuriuos ji jau spėjo įgyti visokeriopos patirties ir žinių.

„Labiausiai džiaugiuosi daugiau sužinojusi apie pabėgėlius, migraciją, migracijos politiką Lietuvoje, aplankiusi Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje, pabėgėlių dienos centrus, dalyvavusi Raudonojo Kryžiaus renginiuose ir, žinoma, susipažinusi su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijoje dirbančiais žmonėmis bei kitais savanoriais“, – pasakoja A.Markauskaitė.

Savanoriai, pasirinkę neatlygintiną veiklą šioje pelno nesiekiančioje organizacijoje, yra apmokomi pirmosios pagalbos įgūdžių, kurie gali būti panaudoti įvairiose situacijose – tiek būnant žmonių susibūrimo vietose, tiek su draugais ar giminėmis.

Štai praėjusiais metais Raudonojo Kryžiaus savanoriai aktyviai veikė Vilniaus oro uosto teritorijoje, kur bendraudami su klientais ne tik pristatinėjo organizacijos veiklą, bet ir matavo jų kraujospūdį bei dalijosi pirmosios pagalbos patarimais.

facebook.com nuotrauka/Raudonojo Kryžiaus leidiniai apie pirmosios pagalbos suteikimą
facebook.com nuotrauka/Raudonojo Kryžiaus leidiniai apie pirmosios pagalbos suteikimą

Šių metų gegužės pabaigoje vykstant Šv. Roko slaugos ligoninės perkėlimo darbams, Raudonojo Kryžiaus savanoriai dalyvavo talkoje, kurios metu buvo perkeliami sunkios būklės pacientai, o vėliau ir jų asmeniniai daiktai bei ligoninės technika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius