-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 14

Savanorių prospektas Kaune – avarinės būklės

Kasdien Savanorių prospektu važinėjantys tūkstančiai kauniečių rizikuoja savo sveikata, mat dalis judrios gatvės yra avarinės būklės. Jei nebus remontuojamas per statų kalną besidriekiantis prospektas, vieną dieną jis gali nuslinkti ant E.Ožeškienės gatvės esančių namų.
Savanorių prospektas Kaune
Savanorių prospektas Kaune. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Automobiliu kildami į Savanorių prospektą laikykitės arčiau kelio centro. Prospekto estakados būklė prastesnė nei Panemunės tilto“, – ne juokais kauniečius perspėjo architektas Alvydas Steponavičius, rašo „Kauno diena“.

Prieš 80 metų pastatyta beveik 400 m ilgio estakada nė karto nebuvo rimtai remontuojama. Senokai kalbama, kad statinio būklė kritinė – slenka šlaitas, estakados armatūra pasenusi, betonas ištrupėjęs.

Pažvelgus į atsivėrusias duobes, įtrūkimus, net ir ne specialistui aišku, kad gatvę būtina skubiai tvarkyti. Nors jau senokai kalbama apie Savanorių prospekto rekonstrukciją, kol kas nežinoma, iš kur gauti lėšų, kiek tiksliai jų reikėtų.

Apie prospektą

Savanorių prospektas – viena iš svarbiausių Kauno miesto gatvių, jungianti šiaurrytinius miesto rajonus su Centru. Taip pat tai yra pagrindinis įvažiavimas į miesto centrinę dalį iš rytų pusės – iš Vilniaus, Daugpilio. Gatvės ilgis – 7,61 km (ilgiausia gatvė mieste).

Gatvės pradžia yra sankryža miesto centre, su Laisvės alėja, Šv.Gertrūdos ir Vilniaus gatvėmis. Nuo šios sankryžos gatvė kyla į kalną, nuo kurio atsiveria Naujamiesčio vaizdai. Pakilusi į kalną, gatvė eina per Žaliakalnio mikrorajoną, tapdama rajono svarbiausia gatve. Už sankryžos su Taikos prospektu ir Tvirtovės alėja, visą laiką gatvė eina Dainavos ir Eigulių seniūnijų riba. Kaip gatvė, baigiasi ties dviejų lygių sankryža su A1, toliau eidama, kaip A6 magistralinis kelias.

Dabartinio Savanorių prospekto pradžia – 1836 m. Peterburgo-Varšuvos traktas. Iki 1915 m. Peterburgo gatve. 1915–1919 m. gatvė buvo vadinama Vilniaus gatve. 1919 m. gatvei suteiktas Ukmergės plento pavadinimas. Sovietmečiu buvo pervadinta Raudonosios Armijos prospektu. 1989 m., sekant Vilniaus pavyzdžiu, pavadinimas pakeistas į Savanorių prospektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius