Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 31

Savivaldybė retina valdininkų gretas

Nuo balandžio 1-osios pagal miesto tarybos dar gruodį priimtą sprendimą uostamiesčio savivaldybėje sumažės valdininkų. Iš viso liks 365,5 etato.
Klaipėdos savivaldybė
Klaipėdos savivaldybė / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Pasak Personalo skyriaus vedėjos Danutės Valuckienės, iš viso iš darbo atleidžiami 45 žmonės. Kai kurie iš jų išeiti panoro savo noru, nesutikę būti perkelti į žemesnes pareigas. Kai kurie atleidžiami žmonės yra pensinio amžiaus, kiti jauni, tačiau visiems bus išmokėtos išeitinės kompensacijos.

„Visi iki vieno buvo gavę įspėjimus apie pertvarką prieš keturis mėnesius, atsižvelgiant į tai, koks darbuotojo stažas, ar jis turi vaikų, gal yra neįgalus, buvo sprendžiama, kuris neteks darbo“, – sakė personalo vadovė.

Žinoma, buvo tokių, kurie iki paskutinių dienų nežinojo, kad jų darbo vieta naikinama, - sakė D.Valuckienė.
Tiesa, kai kurie savivaldybės darbuotojai prasitarė tik paskutinėmis dienomis sužinoję, kad darbo savivaldybėje daugiau neturės. Ir D.Valuckienė neslėpė, kad atleidžiamų darbuotojų pavardės paaiškėjo tik pastarąją savaitę suformavus pareigybes. „Skyrių vedėjai, departamentų vadovai žinojo apie pakeitimus, tad jei savo pavaldiniams nepranešė, vadinasi bloga atmosfera. Žinoma, buvo tokių, kurie iki paskutinių dienų nežinojo, kad jų darbo vieta naikinama“, – pripažino Personalo skyriaus vedėja.

Tą patį teigė ir vicemerė Judita Simonavičiūtė. Pasak jos, departamentų vadovai patys darbavosi prie naujos strategijos, tad žinojo apie atleidimus. Pasak vicemerės, skyriuje, kuriame dirbo maždaug 7 žmonės, vidutiniškai panaikintas vienas etatas.



 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius