-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 24

Savivaldybių atstovai su finansų ministru aptars biudžetų formavimą, skolinimąsi

Lietuvos savivaldybių atstovai su finansų ministru antradienį aptars savivaldybių biudžetų formavimo bei skolinimosi klausimus, taip pat būsimą šildymo kompensacijų socialiai remtiniems žmonėms tvarką.
Eurai
Eurai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Kalbėsime apie savivaldybių biudžetų pajamų metodikos įstatymo pakeitimus ir trūkumus, apie tai, kad daliai savivaldybių, nors yra ir ekonomikos augimas, biudžetai nesikeičia, nes jiems jau nuo krizės laikų skiriama bendrosios dotacijos kompensacija, ir jei tik patys daugiau uždirba sau, tai ta suma sumažina kompensaciją, bet pati biudžeto suma nė kiek nesikeičia, ir bendruomenės iš to papildomai negauna“, – BNS sakė Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė.

Anot jos, kita svarbi tema yra savivaldybių skolinimosi apribojimas, susijęs su Fiskalinės sutarties įgyvendinimo konstituciniu įstatymu.

„Pagal šį įstatymą jau šiemet 57 savivaldybės gali pasiskolinti tik tokią sumą, kuri neviršija ankstesniais metais paimtų paskolų ar jų dalies sumos. Nuo 2018 metų tokia taisyklė pradės galioti ir Vilniui, Kaunui ir Klaipėdai“, – kalbėjo R.Žakaitienė.

Jos teigimu, šį klausimą vasario mėnesį taip pat planuojama aptarti su premjeru Sauliumi Skverneliu.

„(Finansų ministro – BNS) taip pat klausime dėl besikeičiančių išlaidų šildymo kompensacijoms išmokėti, kur dabar pusmečiui atidėta. Klausime, ar tai bus įvertinta finansiškai savivaldybių atžvilgiu, nes kompensacijas turės gauti didesnis skaičius žmonių“, – teigė LSA vadovė.

Pasak jos, savivaldybės taip pat ketina iškelti lengvatinių keleivių vežimo kompensavimo klausimą.

Savivaldybių atstovai antradienį taip pat susitinka su ūkio ministru Mindaugu Sinkevičiumi, su kuriuo aptars regionų plėtros klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius