-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 22

Šedbaras: Generalinės prokuratūros ir parlamentinės kontrolės institucijos santykiai – „nenormalūs“

Generalinė prokuratūra kurčia raginimams kreiptis į teismą dėl sostinės savivaldybei nenaudingos patalpų nuomos sutarties panaikinimo.
Stasys Šedbaras
Stasys Šedbaras / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Vilniaus miesto savivaldybė pernai įsivėlė į konfliktą su jai patalpas nuomojusia įmone „Nekilnojamojo turto gama“. Ši glaudžiasi po vienos garsios Telšių bendrovės sparnu, rašo „Lietuvos žinios“.
 
Taip pat ši bendrovė yra Telšiuose registruotos bendrovės „Samanėlė“ partnerė. Priminsime, kad „Samanėlė“ išgarsėjo, kai joje dirbanti dabar jau buvusio generalinio prokuroro Algimanto Valantino sesuo Stasė Jokšienė buvo pričiupta su lagaminėliu, kuriame buvo 1,2 mln. litų, skirtų atlyginimams vokeliuose išmokėti.

Sostinės savivaldybės ir „Nekilnojamojo turto gamos“ nesutarimai prasidėjo, kai Vilniaus valdžia ėmė ieškoti būdų nutraukti su įmone sudarytą nuomos sutartį. 2,2 tūkst. kvadratinių metrų patalpų „Vilniaus verslo uosto“ biurų pastate nuoma per metus įkainota solidžia 1,7 mln. litų suma. Ne pačius geriausius laikus gyvenančiai savivaldybei tokia kaina buvo nepakeliama. Sutartis su nuomotojais pasirašyta dešimčiai metų tuo metu, kai miestą valdė partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Juozas Imbrasas.

Prie miesto vairo stojęs konservatorius Vilnius Navickas pareiškė, kad sutartis miestui akivaizdžiai nenaudinga, be to, papildomų patalpų merijai tikrai nereikia. „Tai pinigų plovimas. Vienas aukštas apskritai nenaudojamas, stovi tuščias“, – piktinosi V.Navickas. Jam kilo įtarimų, kad ankstesnė valdžia protegavo įmonę.

Savivaldybės administracija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad ši stotų ginti viešojo intereso ir kreiptųsi į teismą, tačiau prokurorai nusprendė nesikišti. Miesto valdžia nutraukė patalpų nuomos sutartį ir teismui apskundė Generalinę prokuratūrą, ji kaltino prokurorus pareigų neatlikimu. „Nekilnojamojo turto gama“ savo ruožtu į teismą padavė savivaldybės administraciją, reikalaudama nesumokėtų nuomos mokesčių.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas Stasys Šedbaras raštu kreipėsi į prokurorus ir paragino juos apginti viešąjį interesą bei leisti teismui nuspręsti, ar savivaldybės ir privačios bendrovės neskelbiamų derybų būdu pasirašyta sutartis – teisėta. Pasak S.Šedbaro, iš Generalinės prokuratūros gautame atsakyme teigiama, jog nėra pagrindo ginčyti sutartį.

„Manau, apie tai bus dar vienas rimtas pokalbis su prokuratūros atstovais. Atsakymo tonas rodo, kad santykiai tarp Generalinės prokuratūros ir parlamentinės kontrolės institucijos yra nenormalūs. Iš generalinio prokuroro pavaduotojo Gintaro Jasaičio kalbų, atsakymo, kitų šaltinių matyti, kad šios institucijos pozicija: ką norime, tai ir darome“, – piktinosi politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius