-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 08

Seimą palieka Jonas Pinskus, ateina Evaldas Lementauskas ir Jonas Kondrotas

„Darbietis“ Jonas Pinskus Seimo nario įgaliojimų neteks nuo balandžio 13 dienos. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį patenkino jo prašymą nutraukti Seimo nario įgaliojimus.
Evaldas Lementauskas
Evaldas Lementauskas / 15min.lt nuotr.

J.Pinskus Seimo nario mandatą keičia į Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario vietą. Jis pretenduos tapti sostinės vicemeru. Nutraukti jo įgaliojimus keletu dienų anksčiau nei vyks pirmasis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdis J.Pinskus teigė prašąs dėl asmeninių priežasčių.

„Darbietis“ Seime nedirbo nė dvejų metų. Parlamento nariu jis tapo 2009 metų birželį, kai Seimo nario mandato atsisakė į Europos Parlamentą išrinktas Viktoras Uspaskichas. J.Pinskaus vietą parlamente užims po jo partijos kandidatų sąraše įrašytas agronomas Jonas Kondrotas iš Kėdainių.

Savivaldos rinkimuose vasario 27 dieną iš viso dalyvavo maždaug dvi dešimtys Seimo narių. Parlamentaro įgaliojimų atsisakė kol kas trys politikai. Be J.Pinskaus darbą savivaldybių tarybose pasirinko „tvarkietis“ Remigijus Ačas bei liberalas Vytautas Grubliauskas.

VRK taip pat penktadienį Seimo nario įgaliojimus patvirtino buvusiam „tvarkiečiui“ Evaldui Lementauskui. Jis prisiekti Seime turėtų ketvirtadienį, balandžio 14 dieną. VRK numato, kad tą dieną parlamente prisieks ir J.Kondrotas. Jo įgaliojimus VRK numato patvirtinti antradienį.

Kyšininkavimu kaltinamas buvęs sostinės vicemeras E.Lementauskas parlamente užims R.Ačo vietą. Kadangi partija prieštaravo, kad teismo nuosprendžio neišgirdęs politikas eitų dirbti į parlamentą, E.Lementauskas pasitraukė iš partijos „Tvarka ir teisingumas“.

Už kyšininkavimą teisiamas buvęs sostinės vicemeras E.Lementauskas tapdamas Seimo nariu įgis teisinę neliečiamybę. Anksčiau jis minėjo, kad prašys Seimo ją kuo skubiau panaikinti.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje E.Lementauskas kaltinamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui konservatoriui Vidui Urbonavičiui siūlęs 300 tūkst. litų už tai, kad šis nepalaikytų interpeliacijos merui Juozui Imbrasui ir pačiam E.Lementauskui bei balsuotų už tuometinei koalicijai naudingus sprendimus. E.Lementauskas savo kaltę neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius