Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 16

Seimas atmetė Petro Gražulio pataisas – reklamoje diskriminuoti seksualines mažumas bus draudžiama

Reklamoje bus draudžiama diskriminuoti žmones dėl jų seksualinės orientacijos, ketvirtadienį priimdamas Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, nusprendė Seimas.
Gėjų paradas Berlyne
Gėjų paradas Berlyne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Seimo nario „tvarkiečio“ Petro Gražulio pataisos, kuriomis siūlyta į įstatymą neįrašyti draudimo diskriminuoti dėl seksualinės orientacijos, buvo atmestos.\

„Nenoriu niekinti nei vieno bet kokią nelaimę turintį žmogų, ar jis alkoholikas, ar jis narkomanas, ar kleptomanas, ar dar kokią problemą turėtų žmogus. Tai silpnas žmogus. Ne mano teisė jį smerkti, bet jį daryti didvyriu ir statyti šalia tikėjimo, na, atsiprašau“, – iš Seimo tribūnos šaukė P.Gražulis.

Tuo tarpu Visuomenės informavimo įstatyme siekęs įteisinti nuostatą, draudžiančią diskriminuoti seksualinės orientacijos pagrindu Valentinas Stundys teigė, kad P.Gražulis siūlydamas savo pataisas vadovaujasi emocijomis, o ne sveiku protu.

„P.Gražulis neturėtų klaidinti visuomenės ir kelti emocinių bangų, nes panašu, kad kai ko nelabai čia suprato, o pamatęs vieną žodį išsigando ir tiesiog ėmė blūdyti. Aš atmetu jo visas keistas  insinuacijas, ragindamas mąstyti tuo, ką žmogus geriausia turi savyje“, – teigė V.Stundys.

Jam pritardamas liberalcentristas A.Čaplikas dar pridūrė, jog jam jau kyla įtarimų, kad su P.Gražuliu „kažkas yra ne taip“.

„Nėra baisesnio blaivininko už visišką girtuoklį. Nėra, matyt, didesnio kovotojo prieš gėjus, kuris neturėtų kažkokių problemų, apie kurias nedrįsta prisipažinti. Na, aš nežinau kodėl, bet man taip atrodo. Eina normalus įstatymas, europietiškas, civilizuotas, o sukeliamos tokios aistros lygioje vietoje ir pasitelkiama moralė, bažnyčia, krikščionybė, aš tiesiog bijau tokių žmonių. Aš jais netikiu“, – sakė A.Čaplikas.

Seime buvo ir tokių parlamentarų, kurie stojo į P.Gražulio pusę ir užsipuolė V.Stundį. Jie tikino, kad draudimas diskriminuoti užkirs kelią bet kokiam nuomonės apie homoseksualus pareiškimui.

Nėra, matyt, didesnio kovotojo prieš gėjus, kuris neturėtų kažkokių problemų, apie kurias nedrįsta prisipažinti, – sakė A.Čaplikas. „Tamsta nori įvesti, kad draudžiama diskriminuoti pagal seksualinės orientacijos požymį. Tai tikrai netapatu.  Tamsta raštingas žmogus. Ar suderinai šitą veiksmą su savo išpažinties klausytoju? Bandai apgauti mus akivaizdžiai. Pirmą kartą matau tokį suktą savo kolegą“, – rėžė konservatorius Kazimieras Uoka.

Jis pritarė nuomonei, esą uždraudus diskriminuoti seksualines mažumas, atsivers kelias jų propagavimui.

„Išbraukus draudimą skatinti seksualinės orientacijos apraiškas, Lietuvos teisėje įtvirtinate seksualinės orientacijos, tarp jų ir lytinių iškrypimų, skatinimą, diegimą, platinimą viešojoje erdvėje“, – aiškino kaip jis supranta priimamą įstatymą, Rimantas Smetona.

V.Stundys atrėmė, kad skatinimas jau yra draudžiamas kitu – Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos įstatymu. Jame numatytų draudimų ketvirtadienį priimtos Visuomenės informavimo įstatymo pataisos neapriboja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius