Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 03 28 /13:17

Seimas palaimino Sauliaus Urbanavičiaus skyrimą STT vadovu

Ketvirtadienį Seimas slaptu balsavimu nusprendė pritarti, kad Saulius Urbanavičius būtų skiriamas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu. Už jo skyrimą į šias pareigas balsavo 95 Seimo nariai, prieš – 6, 3 parlamentarai susilaikė Dar 8 biuleteniai rasti sugadinti.
Saulius Urbanavičius
Saulius Urbanavičius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

S.Urbanavičiaus kandidatūros aptarimas Seimo posėdžių salėje užtruko itin trumpai – vos dešimt minučių.

Pristatydamas kandidatą Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas jį gyrė. Pasak A.Paulausko, tai yra žmogus, kuris tinkamai reaguoja į kritiką.

„Jo vadovavimo STT laikotarpiu jau nebematėme viešų sulaikymų ir palydos su kaukėmis“, – pažymėjo jis.

Paskelbus, kad Seimas pritaria jo skyrimui STT vadovu S.Urbanavičius žurnalistams teigė nusiteikęs darbingai ir jau matantis, kur STT galėtų pasitempti.

„Tarnybą vertinčiau gerai dirbančią, tačiau visą laiką yra minčių ir darbų numatytų, kuriuos atlikus, tikrai galima pasiekti geresnių rezultatų“, – sakė jis.

S.Urbanavičius žada, kad STT didesnį dėmesį skirs didžiausią žalą valstybei darančių nusikaltimų išaiškinimui, neteisėtam praturtėjimui nustatyti, analitinei veiklai. 

Jau kurį laiką STT realiai vadovaujantis S.Urbanavičius pripažino, kad STT finansavimas nėra pakankamas, keletą metų paeiliui mažėjo, todėl jis pasiryžęs argumentuotai politikams įrodyti, kad tarnybai reikia skirti daugiau lėšų.

Paklaustas, kaip mažins politikų įtaką STT, S.Urbanavičius tikino iki šiol jos nejautęs.

„Aš nejaučiau politikų įtakos kol kas. Tikiuosi, jos ir nejausiu“, – teigė jis.

STT direktorių skiria prezidentas Seimo pritarimu.

40 metų S.Urbanavičius STT pradėjo dirbti prieš metus, jis paskirtas STT pirmojo direktoriaus pavaduotoju, o šiuo metu jis laikinai vadovauja institucijai. Mat praėjusių metų spalį baigėsi STT vadovo Žimanto Pacevičiaus kadencija.

S.Urbanavičius turi ilgametę darbo patirtį teisėsaugos srityje: beveik šešerius metus jis dirbo Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyboje ir daugiau nei dešimt metų – Muitinės kriminalinėje tarnyboje.

STT direktorius skiriamas penkerių metų kadencijai, šias pareigas jis gali eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius