-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 18

Seimas pritarė Pluoštinių kanapių įstatymo projektui

Seimas po svarstymo pritarė europiniams Narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrolės įstatymo pataisų projektui, Pluoštinių kanapių įstatymo projektui ir Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisų projektui.
Pareigūnų radiniai
Kanapės / MKT nuotr.
Temos: 2 Seimas Kanapės

Pluoštinių kanapių įstatymo projektu siekiama nustatyti pluoštinių kanapių auginimo priežiūros reikalavimus ir įvežamų kanapių sėklų, skirtų ir neskirtų sėjai, licencijavimo reikalavimus, licencijų išdavimo, galiojimo stabdymo ar panaikinimo tvarką. Šiuo projektu siūloma nustatyti ir pluoštinių kanapių sėklų, neskirtų sėjai, patvirtintųjų importuotojų pripažinimo tvarką; numatyti institucijas, atsakingas už pluoštinių kanapių auginimo ir importo licencijavimo priežiūrą.

Pluoštinių kanapių augintojai būtų įpareigoti iki kiekvienų metų balandžio 1 d. deklaruoti auginamų kanapių laukus, o per 3 dienas nuo augalų žydėjimo pradžios informuoti Valstybinę augalininkystės tarnybą. Pluoštinių kanapių ir kanapių sėklų importo į Lietuvos Respublikos teritoriją licencijų išdavimo funkciją, vykdytų Nacionalinė mokėjimo agentūra.

Priėmus įstatymų projektus būtų išvengta Europos Sąjungos ir nacionalinės teisės prieštaravimų. Lietuvos žemdirbiams būtų suteikta galimybė už reglamento (EB) Nr. 1120/2009 10 straipsnio sąlygas atitinkančių kanapių veislių auginimą gauti išmokas.

Svarstomomis Narkotikų įstatymo pataisomis siūloma pakeisti šio įstatymo 1 straipsnį, nurodant, kad šis įstatymas nebūtų taikomas kanapėms, kultivuojamoms vien tik pramoniniams tikslams (pluoštui ir sėkloms) arba sodininkystei ir reglamentuojamoms Pluoštinių kanapių įstatymu.

ATPK pataisų projektu siūloma nustatyti, atsakomybę asmenims, pažeidusiems pluoštinių kanapių auginimo, importo, tiekimo rinkai, prekybos, sandėliavimo tvarkos reikalavimus. Siūloma, kad tokiems asmenims galėtų būti skiriama bauda nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų.

Šiuo metu Lietuvoje draudžiamas visų be išimties veislių kanapių auginimas, o už šio draudimo pažeidimus numatyta baudžiamoji ir administracinė atsakomybė.

Narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrolės įstatymo pataisų projektui po svarstymo pritarta už balsavus 6, prieš – 6 ir 17 Seimo narių susilaikius.

Už Pluoštinių kanapių įstatymo projektą po svarstymo balsavo 56, prieš buvo 8, susilaikė 23 Seimo nariai.

Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisų projektui po svarstymo pritarė 62, susilaikė 14 parlamentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius