-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 13

Seimas spręs, ar reorganizuoti Valstybinę visuomenės sveikatos priežiūros tarnybą

Seimo narys, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas rytiniame posėdyje Seimui pateikė Visuomenės sveikatos priežiūros įstatymo pataisas ir jo lydimuosius projektus, kuriais siūloma reorganizuoti Valstybinę visuomenės sveikatos priežiūros tarnybą.

„Sveikatos apsaugos ministerijoje yra Visuomenės sveikatos departamentas su 23 etatais. Ji formuoja politiką šioje srityje. Taip pat atstovauja Lietuvai įvairiose Europos Sąjungos institucijose. Prie ministerijos yra įkurta Visuomenės sveikatos tarnyba su 67 etatais. Jos funkcijos yra panašios ir formuoja politiką. Taip pat atstovauja Lietuvai Europos Sąjungos įvairiose institucijose ir vykdo kontrolę, priežiūrą. Jai yra pavaldžios 10 visuomenės sveikatos centrų regionuose, kurie vykdo kontrolę, priežiūrą, išdavinėja leidimus ir t. t. Akivaizdu, kad per paskutiniuosius dvejus metus Visuomenės sveikatos tarnyba dubliuoja tam tikras funkcijas. Todėl įstatymo projektu siūloma reorganizuoti Visuomenės sveikatos tarnybą perskirstant jos funkcijas“, – pristatydamas įstatymų pataisas kalbėjo A.Matulas.

Pagal siūlomas pataisas, visuomenės sveikatos centrai apskrityse taptų tiesiogiai pavaldūs Sveikatos apsaugos ministerijai.

Teikiamais įstatymų pakeitimais Valstybinę visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos vykdomas funkcijas, susijusias su kontrole, priežiūra, pažymėjimų, liudijimų išdavimu, siūloma perduoti visuomenės sveikatos centrams apskrityse, kadangi daugelį šių funkcijų visiškai arba iš dalies visuomenės sveikatos centrai vykdo ir šiuo metu. Funkcijos, susijusios su Lietuvos Respublikos pozicijų visuomenės sveikatos saugos srityje Europos Sąjungos institucijose ir jų darbo grupėse nagrinėjamais klausimais rengimu, atstovavimu Lietuvos Respublikos interesams Europos Sąjungos institucijose ir jų darbo grupėse, bendradarbiavimu būtų perduodamos Sveikatos apsaugos ministerijai. Pagal siūlomas pataisas visuomenės sveikatos centrai apskrityse taptų tiesiogiai pavaldūs Sveikatos apsaugos ministerijai.

Kaip pažymima šių projektų aiškinamajame rašte, tokiu būdu būtų gerinama teikiamų administracinių paslaugų prieinamumas ir kokybė, padidėtų sprendimų priėmimo operatyvumas, sumažėtų vadovaujančių grandžių skaičius, būtų sutaupomos valstybės biudžeto lėšos, racionaliau naudojami materialiniai, finansiniai ir žmogiškieji ištekliai.

Už šias įstatymų pataisas po pateikimo balsavo 57 Seimo nariai, prieš – 18, susilaikė 17 parlamentarų. Pritarus projektams po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Sveikatos reikalų komitete, papildomais – Valstybės valdymo ir savivaldybių, Informacinės visuomenės plėtros, Teisės ir teisėtvarkos komitetuose. Taip pat dėl šių projektų Seimas nusprendė prašyti Vyriausybės išvados.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad preliminari svarstymo Seimo posėdyje data – spalio 18 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius