Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2008 12 19

Seime – dar vienas apynasris žurnalistams

Seimo valdyba priėmė sprendimą, kad dirbti parlamente akreditacijas galės gauti tik trys vienos informavimo priemonės žurnalistai. Nesvarbu, ar ta priemonė rašo apie gamtą ir žvejybą, ar tai yra naujienų tarnyba.
I.Degutienė
I.Degutienė sako, kad nauji apribojimai reikalingi tam, kad į Seimą nepakliūtų pramoginių laidų žurnalistai. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Valdybos narė, Seimo pirmininko pavaduotoja Virginija Baltraitienė teigė už tokį sprendimą nebalsavusi, nes jai esą toks apribojimas nesuprantamas. Ji negalėjo paaiškinti, kodėl pasirinktas skaičius būtent trys. 

Pirmoji Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė sakė, jog toks sprendimas priiimtas dėl to, kad į Seimą nepatektų pramoginių laidų, tokių kaip „Kakadu“ ir „Paparacai“, rengėjai. Sužinojusi, kad tokie apribojimai galioja tik Rusijoje ir Baltarusijoje, I.Degutienė sakė galbūt inicijuosianti sprendimo peržiūrėjimą.

Ji negalėjo atsakyti į klausimą, kaip Seime galės dirbti naujienų žiniatinklių žurnalistai, jei norės dalyvauti ir tuo pat metu vykstančiuose komitetų posėdžiuose, ir plenariniame posėdyje. Kol kas ji sakė dar negirdėjusi siūlymo žurnalistams apskritai drausti stebėti plenarinius posėdžius iš salės balkono, nors užkulisiuose tokios kalbos jau sklando.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius