-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 25

Seime – išskirtinis įstatymas pietryčių Lietuvai

Seime ketvirtadienį teikiamas įstatymas „Dėl pietryčių Lietuvos regiono plėtros fondo“. Koks vienam regionui skirto įstatymo tikslas, „Žinių radijas“ teiravosi vieno iš įstatymo autorių – Rytų Europos studijų centro analitiko Lauryno Kasčiūno.
Šalčininkai
Šalčininkai / BFL nuotr.

Pasak analitiko, Šalčininkai yra vienas ekonomiškai silpniausių regionų Lietuvoje. Nusikalstamumas čia žymiai lenkia ir visos Lietuvos vidurkį. 

Asmeninio archyvo nuotr./Laurynas Kasčiūnas
Asmeninio archyvo nuotr./Laurynas Kasčiūnas

„Šis rajonas yra daugiatautis, o kai socialinės ir ekonominės problemos persipina su tautiškumo klausimais, dažnai gali kilti tam tikros įtampos. Šis įstatymo projektas kurtas du metus, po to padėtas į stalčių. Valdančioji koalicija tikrai neskiria dėmesio šiam regionui. O lenkams išėjus iš koalicijos, galbūt pats laikas ištraukti šį projektą iš stalčiaus“, – teigė L.Kasčiūnas. 

„Be to šiai dienai yra ir didžiulis geopolitinis kontekstas, kai Rusijos didžiulė informacinė propaganda nutaikyta į įvairias tautines mažumas, reikia galvoti apie receptus, kaip sustiprinti visuomenės grupių sanglaudą“, – pridūrė jis.  

Paklaustas, ar šis įstatymo projektas yra tam tikra priemonė užbėgti už akių lietuviškam Donbasui, L.Kasčiūnas apie analogijas nenorėjo diskutuoti. 

„Iš principo visi turi būti suinteresuiti, kad netolygumo tarp mūsų Lietuvos regionų būtų kuo mažiau. Tai tas projketas orientuotas į tai, kad mažinti tą atotrūkį“, – patikino L.Kasčiūnas. 

Laida „Ryto espresso“ transliuojama darbo dienomis 6.05 val. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius