-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 03

Seime – paslaptingas paneuropinės partijos „Libertas“ lyderio vizitas

Lietuvoje savo kandidatus į Europos Parlamentą (EP) ketinančios kelti paneuropinės partijos „Libertas“ lyderis Declanas Ganley'us antradienį susitiko su Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderiu, Seimo pirmininku Arūnu Valinsku.

Apie šį susitikimą neskelbta viešoje parlamento pirmininko darbotvarkėje.

Seimo pirmininko atstovė spaudai Indrė Viržintė BNS sakė, kad tai buvo mandagumo vizitas. „Susitikimas buvo skirtas susipažinti“, – teigė ji.

D.Ganley'us antradienį atsisakė kalbėti apie susitikimą su A.Valinsku, pasiūlęs atvykti į jo rengiamą spaudos konferenciją.

Paklausta, ar kalbėta apie galimą TPP ir „Libertas“ bendradarbiavimą per EP rinkimus, A.Valinsko atstovė perdavė jo žodžius, kad dėl „bendradarbiavimo spręs partija, o ne pirmininkas“.

BNS žiniomis, „Libertas“ Lietuvoje į EP ketina kelti vietos gyventojų kandidatūras.

D.Ganley'us antradienį atsisakė kalbėti apie susitikimą su A.Valinsku, pasiūlęs atvykti į jo rengiamą spaudos konferenciją.

2008-ųjų pabaigoje įkurta partija „Libertas“, kaip anksčiau skelbta, ketina per rinkimus į EP kelti savo kandidatus visose 27 Europos Sąjungos (ES) šalyse. Partija nurodo sieksianti didesnės demokratijos, atskaitomybės ir skaidrumo ES.

Vasario pradžioje EP nusprendė atidėti pinigų skyrimą partijai „Libertas“, kadangi kilo abejonių, ar šis judėjimas atitinka kriterijus, reikalingus tokiam finansavimui gauti, visų pirma – pakankamą rėmėjų skaičių.

ES sudaro 27 šalys, todėl „Libertas“ reikalingi atstovai bent iš septynių šalių, tačiau vienas iš septynių partijos kūrėjų – Estijos parlamentaras Igoris Grazinas – pareiškė neturintis su judėjimu nieko bendra ir jo neremiantis.

ES partijos statusas suteiktų „Libertas“ teisę gauti apie 200 tūkst. eurų (apie 691 tūkst. litų) finansavimą.

Milijonieriaus D.Ganley įkurtas judėjimas prisidėjo prie to, kad 2007 metais birželį surengtame referendume Airijoje nepritarta Lisabonos sutarčiai. Tačiau jis pats tvirtino, kad naujoji partija nėra euroskeptiška – ji yra už ES egzistavimą.

Po susitikimo su A.Valinsku partijos lyderis Declanas Ganley neatsakė, kas Lietuvoje galėtų atstovauti šiam judėjimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius