-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 04

Seimo kavinėse jau galima nusipirkti vyno ir alaus

Seimo maitinimo įstaigose jau galima nusipirkti vyno ir alaus.
Alus
Alus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Seimas Alkoholis

Prekybą iki 18 laipsnių stiprumo alkoholiu nuo birželio leido Seimo valdyba. Šis sprendimas siejamas su Lietuvos pirmininkavimu Europos Sąjungos (ES) Tarybai šių metų antrą pusmetį.

„Valdybos sprendimas yra nuo birželio 1 dienos leisti prekiauti Seimo kavinėse alkoholiu, kuris yra iki 18 laipsnių. Motyvai – vyks pirmininkavimas ES Tarybai, bus daug svečių, ir jei reikės po posėdžių svečius pavaišinti vynu, neturėsime tokios galimybės. Mes vienintelis parlamentas, kuris tokios galimybės neturi“, – po valdybos posėdžio praėjusią savaitę, kuomet buvo priimtas sprendimas, žurnalistams sakė Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

Sprendimas dėl prekybos alkoholiu yra neterminuotas. Seimo pirmininkas teigė negalintis atsakyti, ar pasibaigus pirmininkavimui bus siekiama grįžti prie alkoholio draudimo tvarkos: „Aš negaliu pasakyti, toks yra valdybos sprendimas, šiandien valdyboje mes pritarėme bendru sutarimu, tai yra bendras sprendimas, ir, aš manau, kad logiškas“.

Seimo kavinėse ir restorane alkoholio nebeliko nuo 2009 metų sausio. Draudimą parlamento rūmuose prekiauti svaigiaisiais gėrimais tuomet priėmė Seimo valdyba, tuometinio parlamento vadovo Arūno Valinsko iniciatyva.

Pagal tuomet patvirtintas taisykles, palikta galimybė vaišintis alkoholiu po darbo valandų per priėmimus bei furšetus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius