-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 25

Seimo komiteto vadovas tikisi, kad Europos fiskalinio stabilumo paktas bus ratifikuotas šią savaitę

Europos Sąjungos (ES) fiskalinės drausmės paktą Lietuvos parlamentarai ratifikuos dar šios sesijos metu, tikisi Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Česlovas Stankevičius.
Česlovas Stankevičius
Česlovas Stankevičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Premjeras Andrius Kubilius savo ruožtu šios sutarties ratifikavimą vadina vienu svarbiausių šios parlamento sesijos uždavinių.

„Taip, tikiuosi, kad pavyks ratifikuoti sutartį. Mes jau diskutavome komitete ir rytoj iš ryto šaukiu komitetą tik balsavimui, nes penktadienį nebuvo kvorumo, todėl negalėjome priimti sprendimo“, – BNS pirmadienį sakė Č.Stankevičius.

Po balsavimo komitete, pasak jo, dokumentas ketvirtadienį bus svarstomas Seimo plenariniame posėdyje.

„Aš tikiuosi, kad Seimas priims tą ratifikavimo įstatymą kartu su mūsų komiteto pasiūlytu Seimo nutarimo projektu, kuriuo Vyriausybė iki rugsėjo 10-osios turėtų pateikti galimo Konstitucinio akto projektą. Tokiu būdu po ratifikavimo yra pakankamai laiko svarstyti teisės aktus, kurių reikės iki prisijungimo prie euro zonos. Ir jeigu reikės, bus galima ir į Konstitucinį Teismą kreiptis dėl tų projektų“, – aiškino Č.Stankevičius.

A.Kubilius sakė negirdintis didesnių abejonių dėl dokumento ratifikavimo.

„Aš žinau, kad ketvirtadienį yra įtraukta į Seimo darbotvarkę. Tikiuosi, kad komitetai iki to laiko apsvarstys. Tai yra vienas iš šios sesijos svarbiausių uždavinių ir aš negirdžiu jokių didesnių abejonių tarp pagrindinių politinių partijų dėl šio svarbaus dokumento ratifikavimo“, – pirmadienį žurnalistams sakė premjeras A.Kubilius.

Šeštadienį Seimas planuoja baigti pavasario sesiją.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ratifikuoti ES biudžetinės drausmės sutartį Seimui pateikė birželio pradžioje.

Europos sutartį dėl stabilumo, koordinavimo ir valdysenos ekonominėje ir pinigų sąjungoje kovo mėnesį pasirašė 25 Europos Sąjungos valstybių vadovai. Ją jau ratifikavo Graikija, Portugalija, Slovėnija, Rumunija, Latvija ir Danija. Referendume susitarimui pritarė ir Airijos gyventojai.

Sutartimi, kuri parengta reaguojant į skolų krizę euro zonoje, įtvirtinamas reikalavimas nuostatas dėl biudžetinės drausmės numatyti nacionalinėse teisės sistemose, pirmenybę teikiant konstitucinėms nuostatoms.

Užsienio reikalų ministerija siūlo subalansuoto biudžeto taisyklę numatyti Konstitucijoje arba Konstituciniame akte.

Prie sutarties neprisidėjo Čekija ir Didžioji Britanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius