Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 06 16

Seimo nariai užsimojo patys sau grąžinti per ekonominę krizę nurėžtą atlyginimo dalį

Ekonominės krizės metu sumažintos Seimo narių algos turėtų būti grąžintos į buvusį lygį. Kaip praneša TV3 „Žinios“, parlamentarai vadovaujasi mintimi, kad „jeigu visiems, tai visiems“, tad šalia teisėjų, prokurorų ir kitų valdininkų įsirašė ir save. Grąžinti valdininkams per krizę nurėžtas algas įpareigojo Konstitucinis Teismas. Politikų sąraše nėra, bet tai seimūnams netrukdo.
Seime pristatyta Vyriausybės veiklos metinę ataskaitą
Seimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Visiems kompensuoti reikia tikrai, tiems, kurie prarado. Aišku, pinigai yra nemaži, bet išskirti grupėmis, kad vieniems kompensuoji, kitiems ne, yra negerai, visi žmonės yra lygūs“, – pareiškė Seimo narys, socialdemokratas Bronius Bradauskas.

Aš ir liberalai esame kategoriškai prieš, kad būtų kompensuota Seimo nariams, nes jie ir taip gana gerai gyvena, – tikino K.Glaveckas.

B.Bradauskui antrina ir jo kolegos iš įvairių frakcijų, esą parlamentarai irgi dirba tą patį darbą, kaip kitiems valdininkams. Grąžinti nurėžtą dalį ketinama per penkerius metus, pasak Finansų ministerijos, tam prireiks daugiau nei 120 mln. eurų, jeigu sąraše atsidurs ir politikai – papildomai prireiks dar 50 mln. eurų. Be Seimo narių tarp politikų atsidūrė ir merai, vicemerai bei t.t.

Anot TV3 „Žinių“, Seimo nariai save didesne alga nudžiugina jau ne pirmą kartą. 2014 metais atlyginimai buvo padidinti beveik 2 tūkst. Lt, nes esą kitu atveju būtų pažeisti teisės aktai.

Tiesa, šis sprendimas bus priimtas greičiausia tik rudenį. Tačiau jį palaiko ne visi parlamentarai – liberalas Kęstutis Glaveckas išsakė griežtą nuomonę, kodėl jis nepritaria: „Aš ir liberalai esame kategoriškai prieš, kad būtų kompensuota Seimo nariams, nes jie ir taip gana gerai gyvena.“

Nurėžtos algos būtų grąžintos dalimis per penkerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius