Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 08 19

Seimo NSGK vadovas įžvelgia prokuratūros abejingumą tiriant V.Pociūno žūties bylą

Komiteto biuras išplatino pirmininko pareiškimą, kuriuo primena, kad sekmadienį, rugpjūčio 23 d., sukanka treji metai, kai mįslingomis aplinkybėmis Baltarusijoje žuvo Lietuvos saugumo karininkas Vytautas Pociūnas.
Vytautas Pociūnas
Vytautas Pociūnas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Aiškaus atsakymo, kurio laukia ne tik jo šeima, bet ir Lietuvos žmonės, iki šiol nesugebėjo pateikti nei Generalinė prokuratūra, nei kitos atsakingos institucijos.

„Stebina ir nuvilia nesugebėjimas iki galo ištirti tarnybines pareigas ėjusio pareigūno žūties. Kai nėra aiškių ir nedviprasmiškų atsakymų dėl visą Lietuvą sujaudinusios bylos, atsiranda daug erdvės įvairioms interpretacijoms“, – teigia Seimo narys, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas.

Nors politikas nėra linkęs vertinti ikiteisminio tyrimo, jo teigimu, tam tikras pasyvumas ir abejingumas vis dėlto jaučiamas. „Užsitęsęs V.Pociūno žūties tyrimas vis labiau atitolina galimybes šią bylą ištirti objektyviai ir visapusiškai. Šios bylos ištyrimas yra testas valstybei, jos valdžiai ir piliečiams, ar Lietuvoje įmanomas teisingumas ir tiesos atstatymas. Vis dar tikiuosi, kad šis testas bus išlaikytas garbingai“, – viliasi Seimo narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius