Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 23 /10:55

Seimo pirmininkė palaiko prokurorų atlyginimų didinimą dviem etapais

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia palaikanti siūlymą prokurorams atlyginimus didinti dviem etapais, kad jie po dvejų metų pasiektų 90 proc. teisėjų atlyginimo.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Viktorija Čmilytė-Nielsen

„Aš palaikau komiteto (Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto – BNS) kompromisinį siūlymą, komitetas labai gilinosi į visus pasiūlymus, į visų pusių argumentus ir manau, kad jis įvertino ir valstybės galimybes, ir poreikius“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Komitetas praėjusią savaitę pritarė siūlymui, kad prokurorų atlyginimai 2024 metais vidutiniškai siektų 75 proc., o 2025 metais – 90 proc. teisėjų atlyginimo, kaip ir siekia Prokuratūra. 

Tam kitąmet papildomai būtų skiriama per 10 mln. eurų, o ne 8,6 mln. eurų, kaip siūlo Vyriausybė. Komiteto skaičiavimu,  generalinės prokurorės alga iki mokesčių didėtų 2549 eurais iki 7873 eurų, žemiausios grandies prokuroro – 1463 eurais iki maždaug 4695 eurų. 

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, siūlančios prokurorų atlyginimus iki 90 proc. teisėjų atlyginimo didinti jau nuo kitų metų, lyderis Saulius Skvernelis sako, kad jei Seimui tokio siūlymo nepalaikytų, frakcija palaikytų komiteto sprendimą. 

„Manau, kad tas turėtų įsigalioti iš karto, nuo kitų metų sausio 1 dienos, bet jeigu Seimas atmes mūsų siūlymus, tai mes pritarsime tam kompromisiniam variantui, vis tiek kažkas į tą pusę, ne iš karto, bet į tą pusę“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Premjerė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę teigė, kad Vyriausybė palaikytų siūlymą algas prokuroras didinti labiau ir dviem etapais.

Seime ketvirtadienį vyks antrasis 2024 metų valstybės biudžeto svarstymas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius